Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Ημιχρονο Ελλάδα-ΝΙγηρία 1-1

Επιτέλους γκολ! Η Ελλάδα είναι ισόπαλη 1-1 με τη Νιγηρία μετά από 45 λεπτά. Ο Ούτσε στο 16' έδωσε προβάδισμα στους Αφρικανούς, ισοφάρισε στο 44' ο Σαλπιγγίδης με το πρώτο ελληνικό γκολ σε Μουντιάλ! Με δέκα παίκτες οι αντίπαλοί μας από το 33' λόγω αποβολής του Καϊτά. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη του ματς από το www.sport-fm.gr. Άνετα η Αργεντινή, 4-1 τη Ν. Κορέα. Το φιλμ του αγώνα:

45+2 Λήξη του πρώτου ημιχρόνου μετά από δύο λεπτά καθυστερήσεων.

44' ΓΚΟΟΟΟΟΛ!!! Η Ελλάδα ισοφαρίζει! Ο Κατσουράνης στρώνει την μπάλα στον Σαλπιγγίδη κι αυτός με δυνατό σουτ στέλνει την μπάλα πάνω σε αντίπαλο (Χαρούνα) και από εκεί μετά την κόντρα στα δίχτυα του Ενγεάμα.

41' Νέα μεγάλη ευκαιρία. Κόρνερ του Καραγκούνη, η μπάλα περνά από όλους και ο Σαμαράςμε τακουνάκι προσπαθεί να σκοράρει, αλλά ο Χαρούνα πάνω στη γραμμή σώζει την ομάδα του.

39' Εξαιρετικό τρίγωνο Καραγκούνη και Κατσουράνη, τετ-α-τετ ο Σαλπιγγίδης, αλλά αποκρούει ο Ενγεάμα και η μπάλα απομακρύνεται προ του Γκέκα. Μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση.

39' Ωραία σέντρα του Κατσουράνη, ο Γκέκας δεν βρίσκει καλά την μπάλα και αυτή καταλήγει άουτ.

36' Πρώτη αλλαγή για την Ελλάδα. Ο Σαμαράς στη θέση του Παπασταθόπουλου.

35' Βαθιά μπαλιά του Παπασταθόπουλου, σκαστή κεφαλιά του προωθημένου Τοροσίδη, αλλά η μπάλα περνά άουτ.

33' Κόκκινη κάρτα για τη Νιγηρία! Ο Καϊτά σπρώχνει τον Τοροσίδη στη γραμμή του άουτ και ο Κολομβιαβός διαιτητής σωστά του δείχνει απευθείας κόκκινη κάρτα.

31' Κόρνερ του Καραγκούνη, κεφαλιά του Κυργιάκου, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

29' Έξυπνη κάθετη πάσα του Κατσουράνη στον Σαλπιγγίδη, απομακρύνουν οι Νιγηριανοί σε κόρνερ.

25' Σήκωσε Νίνη, Σαμαρά και Σεϊταρίδη για ζέσταμα ο Ότο Ρεχάγκελ.

20' Εμφανώς επηρεασμένη ψυχολογικά από το γκολ η Εθνική, πολλά και αβίαστα τα λάθη των διεθνών.

16' ΓΚΟΛ! Η Νιγηρία ανοίγει το σκορ. Εκτέλεση φάουλ του Ούτσε, η μπάλα περνά από όλη την άμυνα, ξεγελά και τον Τζόρβα και καταλήγει στα δίχτυα. Αστείο γκολ, από αυτά που μπαίνουν σε παιδικά πρωταθλήματα, για την Εθνική!

15' Κίτρινη κάρτα στον Παπασταθόπουλο για τράβηγμα στον Οντεμβίνγκι. Ο Βύντρα έκανε λάθος πάσα στον συμπαίκτη του, η μπάλα κατέληξε στον Νιγηριανό φορ και ο αμυντικός της Τζένοα.

12' Φιλόδοξη προσπάθεια από τον Κατσουράνη, που προσπαθεί από το χώρο του κέντρου να «κρεμάσει» τον Ενγεάμα, αλλά ο Νιγηριανός τερματοφύλακας μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

10' Ελαφρά εδαφική υπεροχή για την Ελλάδα, που δεν έχει κινδυνέψει, αλλά και δεν έχει απειλήσει μέχρι τώρα.

5' Επικίνδυνη σέντρα του Τοροσίδη από αριστερά, η μπάλα περνά πάνω από το κεφάλι του Γκέκα.

1' Έναρξη του αγώνα, στη σέντρα η ελληνική ομάδα.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος, Αβρ. Παπαδόπουλος, Βύντρα, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Τζιόλης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Γκέκας.

Νιγηρία (Λαρς Λάγκερμπακ): Ενγεάμα, Γιόμπο, Ταϊγουό, Σίτου, Όντια, Ετούχου, Καϊτά, Χαρούνα, Ούτσε, Οντεμβίνγκι, Γιακούμπου.

Διαιτητής: Όσκαρ Ρουίς (Κολομβία)
Γήπεδο: «Free State Stadium» (Μπλουμφοντέιν)

Λίγο πριν τη σέντρα

16:58-Ολοκληρώθηκε η ανάκρουση των εθνικών ύμνων. Περίπου 20-25.000 θεατές στις κερκίδες.

16:54-Οι δύο ενδεκάδες κάνουν την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο.

16:45-Οι βουβουζέλες έχουν ήδη κυριαρχήσει «σκεπάζοντας» τις ιαχές των φιλάθλων. Πολλές είναι οι άδειες κερκίδες και σε αυτό το παιχνίδι.

16:38-Η θερμοκρασία έχει ήδη πέσει στους 4 βαθμούς και οι προβλέψεις αναφέρουν πως μέχρι τη λήξη θα έχει πέσει κάτω από το μηδέν.

16:30-Από τα μεγάφωνα ανακοινώνονται οι ενδεκάδες. Το καθιερωμένο «Όλε, Όλε» συνοδεύει κάθε όνομα Έλληνα ποδοσφαιριστή.

16:25-Οι Έλληνες φίλαθλοι απλώνουν στην κερκίδα μία τεράστια φανέλα της Εθνικής, διαστάσεων 15x8μ.

16:20-Έλληνες και Νιγηριανοί κάθονται δίπλα-δίπλα στις εξέδρες και το κλίμα είναι εξαιρετικό. Το ελληνικό στοιχείο πάντως είναι υπεράριθμο.

16:15-Οι Έλληνες διεθνείς κάνουν την εμφάνισή τους στον αγωνιστικό χώρο για ζέσταμα μέσα σε αποθέωση από τους Έλληνες φιλάθλους που είναι διάσπαρτοι στις κερκίδες. Στις εξέδρες βρίσκονται περίπου 8.000 θεατές, ενώ οι Έλληνες αναμένεται να είναι 4-5 χιλιάδες.

16:10-Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στο Μπλουμφοντέιν είναι στους 8 βαθμούς Κελσίου, αλλά όσο βραδιάζει θα έχει πτωτικές τάσεις και ενδέχεται να πέσει και κάτω από το μηδέν.

16:05-Ο έλεγχος έξω από το γήπεδο είναι πολύ χαλαρός, όπως μαθαίνουμε από Έλληνες φιλάθλους που βρίσκονται στο γήπεδο.

16:00-Τα καραβάνια των Ελλήνων φιλάθλων αρχίζουν να συρρέουν «Free State Stadium». Οι φίλοι της Εθνικής τραγουδούν διάφορα συνθήματα και φωτογραφίζονται με Νοτιοαφρικανούς και Νιγηριανούς φιλάθλους.
sportfm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου