Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Τους 49 έφτασαν οι νεκροί στο Κιργιστάν

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το υπουργείο Υγείας της χώρας, ο απολογισμός των βίαιων συγκρούσεων στο Κιργιστάν έφτασε τους 49 νεκρούς και τους 654 τραυματίες.

Από το βράδυ της Πέμπτης «49 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί» στις συγκρούσεις ανάμεσα σε Ουζμπέκους και Κιργίζιους στην περιοχή του Ος, δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Κιργιστάν, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.Εκπρόσωπο των τοπικών αστυνομικών δυνάμεων, τόνισε πως πυροβολισμοί ακούγονταν στη διάρκεια της νύχτας στο Ος, αν και έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας.

«Η κατάσταση παραμένει πολύπλοκη και δύσκολη...Συνεχίζεται η ανταλλαγή πυρών, πολλά κτίρια καίγονται», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης ανάμεσα σε ομάδες νεαρών από τις δύο εθνότητες και επεκτάθηκαν στις γειτονικές περιοχές.

Στο μεταξύ, εκατοντάδες διαδηλωτές που θέλουν να φτάσουν στο Ος συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο του Μπισκέκ, κοντά στις εγκαταστάσεις της κρατικής τηλεόρασης.

Από την πλευρά τους οι αρχές της χώρας κάλεσαν τους εφέδρους αξιωματικούς και αστυνομικούς να μεταβούν στο Ος για να βοηθήσουν να «αποτραπεί ο εμφύλιος πόλεμος».

«Η προσωρινή κυβέρνηση του Κιργιστάν καλεί τους αξιωματικούς της αστυνομίας και του στρατού που έχουν αποστρατευτεί να συμβάλουν στην σταθεροποίηση της κατάστασης στο Ος», τόνισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Αζιμπέκ Μπεκναζάροφ.

Οι νέες αυτές βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν περίπου δύο εβδομάδες πριν το δημοψήφισμα, στις 27 Ιουνίου, για την επικύρωση του νέου συντάγματος.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου