Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Έφυγαν και πάλι από το ίδρυμα

Μέσα από το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων στον Πόρο, στο οποίο είχαν μεταφερθεί, γιατί κανείς δεν τα αναζήτησε, το «έσκασαν» τα δύο ανήλικα κορίτσια από την Αλβανία, τα οποία εντόπισαν άνδρες της Αστυνομίας πριν από λίγες ημέρες να επαιτούν στους δρόμους του Ηρακλείου Κρήτης. Η 11χρονη και η 12χρονη από την
Αλβανία βρέθηκαν μετά από επιχείρηση «σκούπα» της ΕΛ.ΑΣ. για τους επαίτες κατόπιν εντολής του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Ηρακλείου.

Το ένα παιδί έπαιζε ακορντεόν και ζητούσε χρήματα από τους περαστικούς, ενώ το δεύτερο κοριτσάκι καθάριζε τα τζάμια των αυτοκινήτων. Οι αστυνομικοί πήγαν στα σπίτια τους, τα οποία τους υπέδειξαν οι ανήλικες, αλλά οι γονείς και οι κηδεμόνες τους είχαν εξαφανιστεί υπό το φόβο της σύλληψης.
Οι ανήλικες μεταφέρθηκαν στο ΠΑ.Γ.Ν.Η., όπου τους έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις, και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Ίδρυμα Θηλαίων, απ’ όπου το ‘σκασαν.

Το έσκασαν και πάλι

Τα δύο παιδιά έφυγαν και από το Ίδρυμα Θηλέων και μόνο το ένα επέστρεψε παρά τη θέλησή του. Όσο τα δύο παιδιά βρίσκονταν στο ίδρυμα, εμφανίστηκε ο παππούς του ενός, ο οποίος δήλωσε ότι είναι υπεύθυνος για την εγγονή του. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο ηλικιωμένος Αλβανός είναι παράνομα στην Ελλάδα. Όπως είπε στους αστυνομικούς, ο πατέρας του κοριτσιού έχει πεθάνει και η μητέρα του είναι στην Αλβανία.

Οι γονείς του δεύτερου παιδιού βρίσκονται στην Κρήτη, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν το αναζήτησαν. Το μεγαλύτερο σε ηλικία κοριτσάκι, όταν το έσκασε από το Ίδρυμα Θηλέων, πήγε στο σπίτι ενός Ηρακλειώτη, ο οποίος το επέστρεψε και πάλι πίσω. Το δεύτερο κοριτσάκι, παρά την αναζήτηση, δεν έχει ακόμη βρεθεί. Τα δύο παιδιά έφυγαν ενδεχομένως μαζί από κάποιο παράθυρο χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς. «Δυστυχώς, έχουμε πολλές ελλείψεις και δεν υπάρχει καθόλου φύλαξη στον χώρο» είπε ο διευθυντής του Ιδρύματος Θηλέων, Νικήτας Καλογιαννάκης

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου