Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Αθωώθηκαν οι δράστες της επίθεσης κατά της ελληνικής πρεσβείας

Αθώα κρίθηκαν τα έξι άτομα που είχαν συλληφθεί πριν από περίπου ένα χρόνο για την επίθεση κατά της ελληνικής πρεσβείας στο Βελιγράδι, με βόμβες μολότοφ.

Το δικαστήριο θεώρησε ανεπαρκή τα στοιχεία που παρουσίασε η εισαγγελία και έκρινε ότι η πράξη των κατηγορουμένων δεν προκάλεσε δημόσιο κίνδυνο όπως αναφερόταν στο κατηγορητήριο.
Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της 24ης Αυγούστου του 2009, οι Ράτιμπορ Τριφούνατς, Ταντέι Κούρεπα, Ίβαν Βούλοβιτς, Σάνια Τζόκιτς, Ίβαν Σάβιτς και Νίκολα Μίτροβιτς, μέλη της οργάνωσης «Αναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία», πέταξαν βόμβες μολότοφ στην είσοδο του κτιρίου της ελληνικής πρεσβείας στο Βελιγράδι προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές.

Όπως δήλωσαν κατά την ανάκριση, προχώρησαν στην ενέργεια αυτή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κράτηση του Έλληνα συντρόφου τους, Θοδωρή Ηλιόπουλου, που συνελήφθη, στα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008 στην Αθήνα.

Οι έξι Σέρβοι αρχικά κατηγορήθηκαν για διεθνή τρομοκρατία, αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση από τρία έως δεκαπέντε χρόνια. Οι έντονες αντιδράσεις ανάγκασαν την εισαγγελία να αναθεωρήσει το κατηγορητήριο και αντί της κατηγορίας της διεθνούς τρομοκρατίας να αντιμετωπίσουν την κατηγορία περί δημοσίου κινδύνου.


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου