Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Το μεγαλύτερο φακέλωμα στο όνομα της ασφάλειας

Το μεγαλύτερο φακέλωμα στο όνομα της ασφάλειας
Το μεγαλύτερο φακέλωμα είναι γεγονός! Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ετοίμασαν πυρετωδώς ένα μηχανισμό, οποίος θα παρακολουθεί και θα παρέχει πληροφορίες μέχρι και για το τι φοράνε όσοι θεωρούνται επικίνδυνοι για τη δημόσια τάξη…Αστυνομικές αρχές αλλά και υπηρεσίες ασφαλείας σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλούνται να συνεργαστούν για τη συγκρότηση μίας τεράστιας βάσης δεδομένων για άτομα ύποπτα για τις σχέσεις τους με τα λεγόμενα φαινόμενα ριζοσπαστικοποίησης. Δηλαδή για όσους στρατολογούνται σε τρομοκρατικές ομάδες ή άλλες βίαιες οργανώσεις.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο κείμενο της νομοθετικής πρωτοβουλίας που αποκάλυψε η ΜΚΟ προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Statewatch», η Ε.Ε. εκτός του όρου «βίαιη ριζοσπαστικοποίηση», χρησιμοποιεί και απλώς τον όρο «ριζοσπαστικοποίηση» σαν να πρόκειται για το ίδιο πράγμα

Έτσι προσωπικές συνήθειες, φιλικές συναναστροφές, πολιτικές προτιμήσεις, απόψεις για την κοινωνία και την οικονομία, συνομιλίες μέσω internet, αναλύσεις της ψυχολογίας της προσωπικότητας των ατόμων αλλά και ευαίσθητα δεδομένα όπως είναι e– mail θα είναι στο μικροσκόπιο των Αρχών. Μέχρι και για το ντύσιμο θα δίνουν στοιχεία!

Κι όλα αυτά στο όνομα της πανευρωπαϊκής ασφάλειας…

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου