Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Μιά τσιχλόφουσκα τον έστειλε φυλακή

Μιά τσιχλόφουσκα τον έστειλε φυλακή
Μία τσίχλα ήταν αρκετή για να τον στείλει πίσω από τα σίδερα της φυλακής. Ο λόγος για τον 20χρονο Αυστραλό Mίρτζα Ζουκάνοβις, ο οποίος τιμωρήθηκε παραδειγματικά, επειδή έκανε φούσκα μπροστά σε δικαστή.Το περιστατικό συνέβη σε δικαστήριο της Μελβούρνης, όταν ο Ζουκάνοβις ήταν εκεί με τη δικηγόρο του για υπόθεση άσχετη με την τσίχλα, προκειμένου να ζητήσει αναβολή της δίκης του.

Όταν ο δικαστής Ρόντι Κρισπ έκανε δεκτή την αίτησή του για αναβολή, ο νεαρός, αντί να υποκλιθεί μπροστά στην έδρα του δικαστή πριν αποχωρήσει από την αίθουσα, όπως επιβάλλεται, σηκώθηκε, στράφηκε προς το μέρος του και, κοιτάζοντάς τον κατάματα, έσκασε την τσιχλόφουσκα.

Ο δικαστής έδωσε αμέσως εντολή να μη φύγει ο 20χρονος από το δικαστήριο. Η νέα κατηγορία εναντίον του νεαρού ήταν «ασέβεια προς το δικαστήριο». Η δικηγόρος ζήτησε την επιείκεια του δικαστή, λέγοντας, μάλιστα, ότι ο πατέρας του κατηγορουμένου υπέστη εκείνο το πρωί δεύτερη καρδιακή προσβολή. Ο δικαστής, όμως, υποστήριξε ότι επρόκειτο για εσκεμμένη πράξη που έδειχνε καθαρά ασέβεια προς το δικαστήριο και διέταξε τη φυλάκιση του νεαρού για έναν μήνα.
[πηγη]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου