Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Κατσέλη: Τρεις προϋποθέσεις για την έξοδο από την κρίση

Τρεις βασικές προϋποθέσεις για την έξοδο από την κρίση έθεσε η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, σε ομιλία της στο Economic Club of China, στη Σαγκάη.

Παρουσία εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου από την Ελλάδα και την Κίνα, η υπουργός επεσήμανε ότι οι τρεις αυτές προϋποθέσεις είναι η δημοσιονομική εξυγίανση, η βιώσιμη κεφαλαιοποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος μέσω διαφανών κανόνων λειτουργίας του και η λήψη διαρθρωτικών μέτρων στην οικονομία.
Η κυρία Κατσέλη αναφέρθηκε στην ομιλία της στην πορεία των ελληνοκινεζικών επαφών για την περαιτέρω ανάπτυξη του διμερούς εμπορίου και στο πλαίσιο αυτό τόνισε χαρακτηριστικά ότι σήμερα 26 ελληνικά καράβια μεταφέρουν κινεζικά προϊόντα, ενώ στα ναυπηγεία της Σαγκάης ναυπηγήθηκαν το προηγούμενο έτος εννέα καράβια μεγάλης χωρητικότητας με ελληνική σημαία.

Η περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας αποτέλεσε αντικείμενο συζητήσεων που είχε η υπουργός στις επαφές της με κυβερνητικά και επιχειρηματικά στελέχη.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου