Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Η Δέσποινα Βανδή στο «MTV Unplugged»




Αν η συναυλία της Δέσποινας Βανδή για το MTV Unplugged μετριόταν σε αριθμούς, τότε θα μετρούσαμε 10 ακουστικά όργανα, 24 unplugged εκτελέσεις, 12 international επιτυχίες, 10 δικές της επιτυχίες και 2 τραγούδια από το πολυαναμενόμενο νέο album της, «C’est la Vie». Το MTV Unplugged έκανε την εμφάνιση του ως τηλεοπτικό concept τη δεκαετία του ’90 και συνεχίζεται με επιτυχία! Τα κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής -Paul McCartney, Eric Clapton, Duran Duran, Bob Dylan, Roxette, Nirvana, Mariah Carey, Oasis, Shakira και Katy Perry- τραγουδούν ζωντανά με ένα μικρόφωνο και τη συνοδεία ακουστικών οργάνων, όπως έγχορδα, πιάνο και φυσικά κρουστά.

Το πρώτο MTV Unplugged Session με τη Δέσποινα Βανδή ενθουσίασε τους 250 τυχερούς που βρέθηκαν στο θέατρο «Χώρα». Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει αποκλειστικά, από απόσταση αναπνοής και σε ένα πρωτότυπο και ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό σκηνικό, τη Δέσποινα Βανδή, έτσι όπως δεν την έχουμε ξαναδεί.

Πλαισιωμένη από δύο τραγουδιστές (backing vocals) έκανε μια εντυπωσιακή έναρξη, ερμηνεύοντας με διασκευή που συνδύαζε το «They don't care about us» του Michael Jackson και την επιτυχία της «Ουτοπία». Με την ίδια ένταση συνέχισε να ερμηνεύει αγαπημένες επιτυχίες της και διασκευές ξένων τραγουδιών. Κορυφαία στιγμή της βραδιάς, η ερμηνεία του «Walking on sunshine», όπου έβγαλε τις γόβες της και χόρεψε ξυπόλυτη στη σκηνή απογειώνοντας το ενθουσιασμένο κοινό! Ανάμεσα στα τραγούδια που ξεχώρισαν ήταν τα «Υποφέρω», «Χωρίς εσένα», «Αγάπη», «Γη και σελήνη» και «Υπάρχει ζωή». Τέλος, η τραγουδίστρια παρουσίασε για πρώτη φορά το ολοκαίνουργιο «Πάει πάει πάει» από τον ακυκλοφόρητο δίσκο της.

Στις VIP θέσεις βρισκόταν ο Φοίβος, ο Ηλίας Ψινάκης, η Έλλη Κοκκίνου, ο Νίκος Βουρλιώτης, η Κατερίνα Στικούδη, ο Ισορροπιστής, η Χριστίνα Γουλιελμίνο, η Ελισάβετ Σπανού και ο Χρήστος Χατζηνάσιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου