Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Ελλάδα-Αργεντινή 0-2 (Τελικό

Η Εθνική βρίσκεται 2-0 πίσω στο σκορ στο ματς με την Αργεντινή. Στο 2-2 Νιγηρία και Νότιος Κορέα, αποτέλεσμα που δεν ευνοεί την ελληνική ομάδα. Περίπου 8.000 Έλληνες στις κερκίδες.90'+3' Λήξη του αγώνα.

Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.

90' Καλό σου από τον Παπαδόπουλο, αποκρούει ο Ρομέρο.

89' ΓΚΟΛ 2-0 Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ. Ο Τζόρβας αποκρούει εντυπωσιακά σουτ του Μέσι, αλλά η μπάλα καταλήγει στον Παλέρμο που με νέα προσπάθεια σκοράρει.

86' Εξαιρετική ατομική ενέργεια από τον Μέσι και σουτ του Αργεντινού που τραντάζει το δεξί δοκάρι του Τζόρβα.

80' Αλλαγή για την Αργεντινή. Ο Παλέρμο αντί του Μιλίτο.

78' ΓΚΟΛ 1-0 Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ. Από κόρνερ και μετά από κόντρες, η μπάλα φτάνει στον Ντεμικέλις που από κοντά τη στέλνει στα δίχτυα.

76' Αλλαγή για την Αργεντινή. Ο Παστόρε αντί του Αγουέρο.

75' Κίτρινη κάρτα ο Μπολάτι.

70' Η Νιγηρία ισοφαρίζει σε 2-2 τη Νότιο Κορέα! Με νίκη η Εθνική περνά πλέον!

69' Μεγάλη ευκαιρία για την Αργεντινή. Σουτ του Μπολάτι από τη μικρή περιοχή, ο Τζόρβας αποκρούει εξαιρετικά.

69' Εκτέλεση φάουλ από μακριά του Μέσι, ο Τζόρβας αποκρούει σχετικά εύκολα σε κόρνερ.

63' Πρώτη αλλαγή για την Αργεντινή. Ο Ντι Μαρία στη θέση του Μάξι Ροντρίγκες.

60' Καλή προσπάθεια από τον Σαμαρά, που περνά τον Ντεμικέλις και προ του Μπουρντίσο σουτάρει λίγο έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα περνά άουτ.

54' Διπλή αναγκαστική αλλαγή για την Εθνική. Ο Νίνης αντί του Κατσουράνη και ο Πατσατζόγλου στη θέση του Τοροσίδη. Το περιβραχιόνιο στον Κυργιάκο.

51' Ετοιμάζει τον Νίνη ο Ότο Ρεχάγκελ. Ο Κατσουράνης δεν μπορεί να συνεχίσει (έχει ένα πρόβλημα στο πόδι) και θα δώσει τη θέση του στον νεαρό μέσο.

49' Πολύ άσχημα νέα από το άλλο ματς. Η Νότιος Κορέα προηγείται πλέον 2-1. Αν παραμείνει αυτό το αποτέλεσμα, η Ελλάδα θα πρέπει να νικήσει και να έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων από τους Ασιάτες. Δύσκολα πράγματα...

48' Μεγάλη ευκαιρία για την Εθνική. Βαθιά μπαλιά του Κατσουράνη στον Σαμαρά, που μπαίνει κατα μέτωπο στην αντίπαλη περιοχή. Το πρώτο του σουτ κοντράρεται και στη συνέχεια κάνει πλασέ που περνά άουτ!

46' Έναρξη του δευτέρου μέρους. Πρώτη αλλαγή για την Εθνική. Στη θέση του Καραγκούνη ο Σπυρόπουλος. Λογικά ο Τοροσίδης θα περάσει στο κέντρο και ο Σπυρόπουλος θα πάει στο αριστερό άκρο της άμυνας. Η Αργεντινή στη σέντρα.

* Ο Ότο Ρεχάγκελ ετοιμάζεται να περάσει στον αγώνα τον Νίκο Σπυρόπουλο. Σε λίγο θα δούμε ποιον θα αντικαταστήσει.

45+1 Λήξη ημιχρόνου.

45' Μεγάλες ευκαιρίες για την Αργεντινή. Ο Τζόρβας αποκρούει πρώτα το σουτ του Μάξι Ροντρίγκες και στη συνέχεια διώχνει σε κόρνερ το πλασέ του Μέσι.

38' Άσχημα νέα από το άλλο ματς. Η Νότιος Κορέα ισοφαρίζει σε 1-1 τη Νιγηρία. Με αυτό το αποτέλεσμα η Ελλάδα προκρίνεται μόνο σε περίπτωση νίκης.

32' Γύρισμα του Μιλίτο από δεξιά, ο Τζόρβας διώχνει ασθενώς και η μπάλα φτάνει στον Αγκουέρο που σουτάρει, αλλά ο Βύντρα βάζει την κόντρα και σώζει την ελληνική εστία.

30' Κίτρινη κάρτα στον Κατσουράνη για τράβηγμα στον Αγκουέρο.

23' Σκληρό φάουλ του Παπασταθόπουλου στον Μέσι, γλιτώνει την κάρτα.

19' Μακρινό σουτ του Βερόν, ο Τζόρβας αποκρούει και πάλι όμορφα σε κόρνερ.

18' Πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς. Ο Αγκουέρο περνά Παπαδόπουλο και Παπασταθόπουλο, αλλά ο Τζόρβας αποκρούει εξαιρετικά το σουτ του σε κόρνερ.

13' Επέλαση του Σαμαρά από αριστερά, μπαίνει στη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Οταμένδι διώχνει άουτ.

12' Ευχάριστα νέα από τον άλλο αγώνα του ομίλου. Η Νιγηρία προηγείται της Νοτίου Κορέας με 1-0. Με αυτό το αποτέλεσμα, η Ελλάδα προκρίνεται και με ισοπαλία.

9' Επικίνδυνη επέλαση του Μέσι, ο Παπασταθόπουλος τον ανακόπτει και ο Τοροσίδης ολοκληρώνει.

5΄ Οχυρωμένη στο μισό γήπεδο η Εθνική, η Αργεντινή έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπορεί να βρει διαδρόμους.

1' Έναρξη του αγώνα. Η Εθνική με λευκές εμφανίσεις και με σκούρες μπλε η Αργεντινή. Στη σέντρα η Εθνική.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ, 5-4-1): Τζόρβας, Μόρας, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Κυργιάκος, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Τζιόλης, Καραγκούνης, Σαμαράς.

Αργεντινή (Ντιέγκο Μαραντόνα, 4-3-1-2): Ρομέρο, Οταμένδι, Μπουρντίσο, Ντεμικέλις, Κλ. Ροντρίγκες, Μάξι Ροντρίγκες, Βερόν, Μπολάτι, Μέσι, Αγκουέρο (76' Παστόρε), Μιλίτο (80' Παλέρμο)

Στάδιο: «Πίτερ Μοκάμπα», Πολοκουάνε
Διαιτητής: Ρασβάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν)

Λεπτό προς λεπτό πριν τη σέντρα:

21:25-Οι δύο ομάδες εμφανίζονται στο γήπεδο για την παρουσίαση. Ακολουθεί η ανάκρουση των εθνικών ύμνων, με πρώτο αυτόν της Ελλάδος.

21:15-Στους 8 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στο γήπεδο.

21:00-Θερμός εναγκαλισμός και φιλιά μεταξύ του Ότο Ρεχάγκελ και του Ντιέγκο Μαραντόνα.

20:55-Οι Έλληνες διεθνείς βγαίνουν για προθέρμανση στο γήπεδο μέσα σε αποθέωση από 8.000 Έλληνες φιλάθλους.

20:35-Eντυπωσιακή η ατμόσφαιρα στο γήπεδο, αν και απομένει ακόμη μία ώρα για τη σέντρα. Περίπου 8.000 Έλληνες στις εξέδρες.

20:10-Οι παίκτες της Αργεντινής βγαίνουν για να «γνωρίσουν» τον αγωνιστικό χώρο.

20:00-Οι φίλαθλοι της Αργεντινής είναι περισσότεροι στις κερκίδες. Έχουν ήδη δημιουργήσει θερμή ατμόσφαιρα και το σύνθημα που κυριαρχεί είναι «Μαραντόνα ίσον δύο Πελέ».

19:55-Οι Έλληνες διεθνείς κάνουν μία βόλτα στον αγωνιστικό χώρο του «Πίτερ Μοκάμπα» στο Πολοκουάνε. Οι εκδρομείς φίλαθλοι τούς αποθεώνουν.
sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου