Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Εξουδετέρωσαν βόμβα 136 κιλών

Την τελευταία στιγμή, οι πυροτεχνουργοί στη Βόρεια Ιρλανδία γλίτωσαν τους κατοίκους του χωριού Ονακλόι από μια βόμβα με 136 κιλά εκρηκτικής ύλης, που αν είχε εκραγεί θα σημαίνει το θάνατο πολλών ανθρώπων αλλά και μεγάλες υλικές καταστροφέςΗ βόμβα είχε τοποθετηθεί σε εγκαταλελειμμένο φορτηγάκι, έξω από αστυνομικό τμήμα, ενώ άγνωστος τηλεφώνησε στην... αστυνομία, ισχυριζόμενος ότι θα εκραγεί μέσα στην επόμενη ώρα.

Σύμφωνα με τις αρχές, 350 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να σωθούν σε περίπτωση που η βόμβα ενεργοποιούταν.

Η Αστυνομική Υπηρεσία της Βόρειας Ιρλανδίας (PSNI) δεν διευκρίνισε ποια οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση της βόμβας, αναφέροντας μόνο ότι οι δράστες, που αντιτίθονται στην ειρηνευτική διαδικασία, έστειλαν κωδικοποιημένη προειδοποίηση σε μια εφημερίδα του Μπέλφαστ.

"Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι εάν είχε εκραγεί θα είχε προκαλέσει μεγάλη καταστροφή και σίγουρα θα είχαν χαθεί ζωές", είπε ο διοικητής της PSNI, Μπράιαν Κι.

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι οι δράστες άφησαν το φορτηγάκι με τη μηχανή αναμμένη και την πόρτα του οδηγού ανοιχτή. Πιστεύεται ότι διέφυγαν στη συνέχεια στην Ιρλανδία, περνώντας τα σύνορα με ένα αυτοκίνητο που βρέθηκε καμένο στην κομητεία Μόναχαν. Οι αστυνομικές αρχές και από τις δύο πλευρές των συνόρων συνεργάζονται για να τους εντοπίσουν.

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου