Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Καιρός: Πρόγνωση της ΕΜΥ για τη Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Καιρός: Πρόγνωση της ΕΜΥ για τη Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός το Σάββατο σε όλη τη χώρα και μόνο στα βορειοανατολικά θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές, ενώ υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα ορεινά το απόγευμα.

Αναλυτικά, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία: θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ κα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στα υπόλοιπα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά στα κεντρικά βορειοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη αναμένονται Παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα λίγων τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για 27/06/2010

Την Κυριακή στη Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα στα ορεινά για μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα πελάγη δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

EMY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου