Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

"Πως η Ελλάδα μπορεί να φτάσει μέχρι και τον ημιτελικό;"



"Πολλές φορές έχουμε δει στο ποδόσφαιρο να ανατρέπονται προγνωστικά ή να φτιάχνονται σενάρια που οδηγούν σε εκπλήξεις τα οποία κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί. Η ήττα της Γερμανίας και η ισοπαλία της Αγγλίας, δημιουργεί ένα "τρελό" σενάριο, το οποίο μπορεί να στείλει την ελληνική ομάδα αν αυτή προκριθεί ως δεύτερη, μέχρι και τα ημιτελικά του παγκοσμίου κυπέλλου! Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να.... πάρουμε αποτέλεσμα από την Αργεντινή και να προκριθούμε πίσω από την "Μπιανκοσελέστε" στους "16" της διοργάνωσης. Σίγουρα βάζουμε ένα... πολύ μεγάλο "αν" στην εξίσωση, αλλά σε περίπτωση που κάτσει η πρόκριση, τότε οι αντίπαλοι που προκύπτουν στους "16" και στους "8", δίνουν ρεαλιστικές ελπίδες για αυτό που πριν από την έναρξη του μουντιάλ, φάνταζε.. ουτοπικό.

Και εξηγούμαστε. Αν η Εθνική περάσει, θα βρει απέναντί της, τον πρώτο του 1ου ομίλου. Με δεδομένο πως σίγουρα πρώτη δεν θα είναι η Γαλλία, η αντίπαλος θα είναι μια εκ των Ουρουγουάη και Μεξικό. Σίγουρα δυνατές ομάδες, αλλά όχι μεγαθήρια. Η καλή Εθνική, θα μπορούσε να χτυπήσει στα ίσια και τους Ουρουγουανούς, αλλά και τους Μεξικανούς.

Το "τρελό" σενάριο και τα ιδιαίτερα ευνοϊκά για την Εθνική μας διασταυρώματα, δεν σταματούν εδώ. Σε περίπτωση λοιπόν, που η Εθνική προκριθεί και από την φάση των "16", υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα, να βρει απέναντί της στα προημιτελικά, κάποια εκ των Σλοβενία, Η.Π.Α, Γκάνα ή Σερβία.

Ο πρώτος του ομίλου της Αγγλίας, διασταυρώνεται στους "16", με τον δεύτερο του ομίλου της Γερμανίας. Η λογική με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, λέει πως οι Εγγλέζοι δεν περνάνε ως πρώτοι, ενώ ακόμα και μετά την ήττα της, η Γερμανία, μπορεί με νίκη την τελευταία αγωνιστική, να πάρει την πρωτιά. Αρα, το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλός μας στους "8", είναι πολύ πιθανό να είναι η Σλοβενία κόντρα στην Γκάνα ή την Σερβία.

Γίνεται λοιπόν εύκολα κατανοητό, πως σε περίπτωση που γίνει το... θαύμα και η Εθνική περάσει αγκαζέ με την Αργεντινή του Μαραντόνα στην επόμενη φάση, υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία για την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004, να τρελάνει ξανά την υφήλιο και να φτάσει μέχρι και τις τέσσερις καλύτερες ομάδες του πλανήτη.
balla.gr"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου