Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Ληστές με παρελθόν;

Πρωτοσέλιδο
Το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας ερευνά με μεγάλη προσοχή την ληστεία που έγινε το απόγευμα της Τρίτης στο κατάστημα Μασούτης, στην περιοχή των Σφαγείων, όπου δύο άγνωστα άτομα με την απειλή πιστολιού πήραν χρηματικό ποσό 16.440 ευρώ.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας που κινητοποιήθηκε αμέσως έχει αρκετά στοιχεία στην διάθεση της και πιστεύει ότι μπορεί να ανακαλύψει την ταυτότητα των δύο δραστών. Συνδέει δε το περιστατικό με ένα παρόμοιο, το οποίο έγινε στην Καβάλα το καλοκαίρι του 2009, όπου και πάλι δύο άγνωστα άτομα είχαν πάρει χρήματα απειλώντας εκπρόσωπο πρατηρίου υγρών καυσίμων στην ανατολική πλευρά.Η ληστεία στο κατάστημα Μασούτης, στα Σφαγεία, το απόγευμα της Τρίτης, διήρκησε 58 δευτερόλεπτα. Το συγκεκριμένο στοιχείο προκύπτει από το υλικό που έχει στα χέρια της Αστυνομία από τις κάμερες το καταστήματος. Τα δύο άτομα φορώντας κράτη full face-τα οποία κάλυπταν πλήρως τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους-μιλώντας καλά ελληνικά μπήκαν στο κατάστημα και με την απειλή όπλου πήραν χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί από τις εισπράξεις των προηγούμενων ημερών και επρόκειτο να τα παραλάβει χρηματαποστολή.
Το πρόβλημα της Αστυνομίας ήταν το ότι οι αυτόπτες μάρτυρες φοβήθηκαν τόσο πολύ που για ώρα δεν μπορούσαν να δώσουν λεπτομέρειες του περιστατικού, στοιχεία που θα βοηθούσαν την Αστυνομία. Οι μάρτυρες, πελάτες του καταστήματος και κυρίως υπάλληλοι αυτού, δεν μπορούσαν να πουν ακόμη και το χρώμα του κράνους που φορούσαν οι δύο δράστες. Είχαν όλοι φοβηθεί πάρα πολύ, δεν μπορούσαν να απαντήσουν ούτε σε απλές ερωτήσεις, όπως ο τύπος της μοτοσικλέτας που οι δράστες χρησιμοποίησαν και για την κατεύθυνση προς την οποία κινήθηκαν αφού πήραν τα χρήματα και έτσι δεν βοήθησαν-ειδικά τις πρώτες στιγμές μετά το περιστατικό-την Αστυνομία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας οι δύο δράστες, ένα ψηλός και λεπτός άντρας και ένας κοντός, οι οποίοι μιλούσαν άπταιστα ελληνικά κρατούσαν στα χέρια τους δύο πιστόλια. Πήραν τα χρήματα και εξαφανίστηκαν κινούμενοι με άνεση στο χώρο του καταστήματος και ειδικά μέσα σε αυτό.
Η Α.Δ. Καβάλας είδε το οπτικό υλικό από τις κάμερες του καταστήματος αλλά δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει περισσότερα στοιχεία. Για το περιστατικό αυτό ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αντώνης Μαλελίδης, είπε στην εφημερίδα μας τα ακόλουθα:«Χθες, 22 Ιουνίου 2010, και ώρα 18.27΄-18.30΄, πραγματοποιήθηκε ένοπλη ληστεία στο σούπερ μάρκετ Μασούτη, που βρίσκεται στην περιοχή των Σφαγείων. Δύο νεαρά άτομα που φορούσαν full face κράνη εισήλθαν στο κατάστημα με όπλα στα χέρια και αφού κατευθύνθηκαν απευθείας στην διευθύντρια του καταστήματος της απέσπασαν το ποσό των 16.440 ευρώ, ποσό που προερχόταν από τις εισπράξεις των προηγούμενων ημερών και αναμενόταν μία ιδιωτική υπηρεσία ασφαλείας να παραλάβει το χρηματικό αυτό ποσό για να το διασφαλίσει.
Η όλη ληστεία διήρκησε 58 δευτερόλεπτα, οι δράστες έφυγαν με μία μοτοσικλέτα τύπου εντούρο και χρώματος μαύρου προς άγνωστη κατεύθυνση, χωρίς να μπορέσει κάποιος αυτόπτης μάρτυρας να μας πει την κατεύθυνση που οι δράστες κινήθηκαν ή κάποιο χαρακτηριστικό τους. Διενεργεί προανάκριση το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη».
[πηγη]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου