Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010

Καρκίνος του πνεύμονα και ελπίδες από νέο φάρμακο

Καρκίνος του πνεύμονα και ελπίδες από νέο φάρμακο
Το φάρμακο με την ονομασία erlotinib ή tarceva μπορεί να παρατείνει τη ζωή γυναικών με προχωρημένο καρκίνο του πνεύμονα, σύμφωνα με κλινικές δοκιμές. Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν πως οι πιθανότητες να αποβιώσει η ασθενής μειώνονται κατά ένα τέταρτο.Το φάρμακο, που μέχρι στιγμής χορηγείται ως αγωγή μετά τις χημειοθεραπείες, διαπιστώθηκε ότι μπορεί να σταματήσει την εξέλιξη του καρκίνου του πνεύμονα σε γυναίκες ασθενείς, που δεν είναι σε θέση να δεχθούν χημειοθεραπεία.

Η έρευνα έγινε σε 670 ασθενείς, άνδρες και γυναίκες, με προχωρημένο καρκίνο του πνεύμονα, ηλικίας περίπου 77 ετών. Η αιτία που το φάρμακο ήταν περισσότερο αποτελεσματικό στις γυναίκες δεν είναι γνωστή, η επικεφαλής της έρευνας, όμως, η DrSiowMingLee, εκφράζει την πεποίθηση, πως βρέθηκε η πλατφόρμα για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των περιστατικών προχωρημένου καρκίνου του πνεύμονα.

«Είναι πολύ ενθαρρυντικές οι εξελίξεις στην αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα, ιδίως για τους ασθενείς που δεν μπορούν να λάβουν εναλλακτική θεραπεία» δηλώνει η KateLaw, διευθύντρια του βρετανικού ινστιτούτου «CancerResearch».
[πηγη]
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου