Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Με τύφλωση κινδυνεύουν οι ασθενείς της κλινικής Σερρών

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2010, 11:36

Σε σοβαρή κατάσταση βρίσκονται οι πέντε εκ των 13 ασθενών που υπέστησαν ενδοφθαλμίτιδα την προηγούμενη εβδομάδα, εξαιτίας της εγχείρησης καταρράκτη που είχαν κάνει σε ιδιωτική κλινική των Σερρών. Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να χάσουν ολικώς την όρασή τους.

Μιλώντας στο zougla.gr, η αναπληρώτρια διοικητής του νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ», όπου νοσηλεύονται οι ασθενείς, δήλωσε ότι όλοι τους -ούτως ή άλλως- θα χάσουν μεγάλο μέρος της όρασής τους εξαιτίας της μόλυνσης. Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι περισσότεροι θα είναι σε θέση να βλέπουν σε ποσοστό της τάξεως του 10 με 20 τοις εκατό.

Οι θεράποντες γιατροί, σύμφωνα με την ίδια, βρίσκονται επί ποδός από το προηγούμενο Σάββατο και καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, για να επαναφέρουν την όραση των παθόντων, ωστόσο είναι ένα έργο αρκετά δύσκολο, εξαιτίας της έκτασης που έχει πάρει η μόλυνση.

Ήδη από χθες, κάποιοι από τους ασθενείς υπεβλήθησαν σε δεύτερη εγχείρηση, μετά από εκείνη που είχαν κάνει στις Σέρρες, ενώ το μαρτύριο για ένα άτομο συνεχίζεται, εφόσον αναγκάστηκε να προβεί και σε τρίτη επέμβαση σήμερα το πρωί, ύστερα από υποτροπιασμό, προκειμένου να μη μείνει τυφλό.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη, όταν τα εν λόγω άτομα είχαν μεταβεί στην κλινική των Σερρών προκειμένου να υποβληθούν σε επέμβαση ρουτίνας για καταρράκτη. Ωστόσο μετά την εγχείρηση εμφάνισαν ενδοφθαλμίτιδα, η οποία υποτροπίασε και αμέσως με πρωτοβουλία των συγγενών τους μεταφέρθηκαν την Παρασκευή στα νοσοκομεία «ΑΧΕΠΑ», «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» και «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» και το Σάββατο διακομίσθηκαν όλοι στο «ΑΧΕΠΑ».

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια διοικητή, τέσσερα άτομα παρουσιάζουν βελτίωση, ενώ οι πέντε που κινδυνεύουν με ολική τύφλωση βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση.

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να επισκεφτεί την ιδιωτική κλινική των Σερρών κλιμάκιο του Υπουργείου Υγείας, με επικεφαλής τον επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ, Μ. Σαμπατακάκη, προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος στα χειρουργεία και τα ιατρικά εργαλεία.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου