Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Θρήνος στη Μεσαρά για τον Γ. Βασιλάκη

Στο πένθος βυθίστηκε η Μεσαρά και ολόκληρη η Κρήτη από την είδηση του τραγικού θανάτου του Γιώργου Βασιλάκη, στενού συνεργάτη του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη επί μία και πλέον δεκαετία.

Συγγενείς και φίλοι τον καλούσαν για ώρες στο κινητό του τηλέφωνο από τη στιγμή που έμαθαν ότι σημειώθηκε έκρηξη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά ήταν απενεργοποιημένο.

Όταν άρχισαν να μεταδίδονται από τα ΜΜΕ οι πρώτες πληροφορίες, αρχικά για τον τραυματισμό αξιωματικού από την Κρήτη, οι δικοί του άνθρωποι, η σύζυγος, τα παιδιά και τα αδέλφια του που είναι επιχειρηματίες, ένιωσαν το αίμα τους να παγώνει. Διατηρούσαν, όμως, ελπίδες ότι δεν ήταν ο Γιώργος. Ελπίδες που έμελε να διαψευστούν.

Ο Γιώργος Βασιλάκης, ήταν πατέρας δύο αγοριών. Ο πρώτος σπουδάζει στη Γυμναστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης ο δεύτερος στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά.

«Εξαίρετος άνθρωπος και αξιωματικός» είναι τα λόγια που χρησιμοποιούν οι συνάδελφοί του από την Κρήτη για να περιγράψουν τον Γιώργο Βασιλάκη. Με αρκετούς απ’ αυτούς διατηρούσε στενές επαφές. Είναι χαρακτηριστικό ότι το απόγευμα της Πέμπτης είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον πρώην υπασπιστή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, τον Γιάννη Κουφάκη, προκειμένου να μάθει νεότερα για την υγεία του.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Γιώργος Βασιλάκης, έχανε τη ζωή του ανοίγοντας τη βόμβα που προοριζόταν, όπως όλα δείχνουν, για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Ο 52χρονος αξιωματικός είχε υπηρετήσει σε μάχιμες υπηρεσίες και μάλιστα στην Αντιτρομοκρατική, όταν εξαρθρώθηκαν η «17Ν» και ο ΕΛΑ.

[πηγη]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου