Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Νίκος Μουρατίδης «Φτάσαμε στο κατώτατο σκαλοπάτι του εξευτελισμού»


Χτύπησε με την κονσόλα του ήχου την ηχολήπτριά του; Δέχεται απειλές για τη ζωή του; Ο Νίκος Μουρατίδης για μία ακόμη φορά βρίσκεται στο επίκεντρο και δέχεται να ξεχωρίσει στο Down Town αλήθειες και ψέματα.


Ως κριτής του X-Factor αλλά και ως τηλεθεατής πώς βλέπετε το «αντίπα­λο δέος», το Greek Idol;

Χάσατε. Δεν το βλέπω. Συνήθως είμαι έξω εκείνη την ώρα. Έχω δει κάτι κομμά­τια και θρύψαλα.



Από αυτό το λίγο που έχετε δει, ποιες θα λέγατε ότι είναι οι διαφορές με το Χ-Factor;

Σαν παιχνίδι είναι πιο παλιό. Το X-Factor στο είδος του είναι το καινούργιο, το φρέσκο και με το μεγαλύτερο ενδι­αφέρον. Δεν είναι καθόλου reality και η επιτροπή έχει διπλό ρόλο.



Για την Ευγενία Μανωλίδου τι άποψη έχετε; Θα δεχόσασταν αν από το κα­νάλι σάς έλεγαν να καθίσετε στην ίδια κριτική επιτροπή μαζί της;

Μάλλον όχι... Δεν ξέρω τι να σας πω, έχω καθίσει και σε χειρότερη επιτροπή, αλ­λά ποτέ μη λες ποτέ. Πάντως, η κυρία Μανωλίδου δεν μου αρέσει καθόλου. Από καμία άποψη. Παλιά έλεγα ότι είναι κομψή και σικάτη. Τώρα δεν μπορώ να το πω ούτε αυτό με όλα αυτά που κάνει. Η συμπεριφορά της και ο τρόπος της με απωθούν. Τη βλέπω σε κάτι πλάνα στην εκπομπή του Λαζόπουλου και δεν το πιστεύω!



Μιλάτε σήμερα με τον κύριο Θεοφάνους;

Βεβαίως. Αν συναντηθούμε. Δεν τηλε­φωνιόμαστε, αν αυτό θέλετε να μάθετε.



H οικονομική κρίση πώς σας επηρεά­ζει; Πιστεύετε ότι τα πράγματα είναι τόσο σοβαρά όσο ακούμε;

Η κρίση είναι υπαρκτή και πολύ σοβα­ρή. Και πρέπει να ξέρετε ότι ένας λα­ός πρώτα χρεοκοπεί πνευματικά και μετά οικονομικά. Και αφού εμάς τα τελευταία είκοσι τουλάχιστον χρόνια η πνευματική μας τροφή προέρχεται από το σκουπιδοτενεκέ, φυσικό ήταν να πάθουμε ό,τι πάθαμε. Ένας λαός με παιδεία και κουλτούρα δεν βλέπει τη­λεόραση με τη συχνότητα τη δική μας, δεν διασκεδάζει πετώντας χιλιάδες ευ­ρώ σε γαρίφαλα, δεν ακούει junk μου­σική, δεν βολεύεται με το φτηνό και το χυδαίο και δεν ψηφίζει όλους αυτούς τους άχρηστους. Εμείς τα κάναμε όλα αυτά και φτάσαμε στο κατώτατο σκα­λοπάτι του εξευτελισμού.




Περισσότερα στο DownTown που κυκλοφορεί.
[πηγη]www.yupi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου