Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

10 λάθη που ΔΕΝ πρέπει να κάνει μια γυναίκα

«Μια γυναικά ξέρει μόνο να σου πει, μια γυναίκα που αγάπησε πολύ κι έκανε δώρο τη ζωή της σ' αυτόν που διάλεξε η ψυχή της!»
Δεν θα διαφωνήσουμε καθόλου με τους στίχους του λαϊκού αυτού άσματος, το οποίο μοναδικά ερμήνευσε πριν αρκετά χρόνια η Καίτη Γκρέυ. Αναμφισβήτητα, μια γυναίκα, η οποία έχει ζήσει τον κεραυνοβόλο έρωτα, σίγουρα... ξέρει να σου πει πολλά γύρω αυτό το συγκεκριμένο θέμα.

Ερωτευόμαστε παράφορα, παθιαζόμαστε, αγαπάμε πολύ και όλο αυτό το εκδηλώνουμε με κάθε τρόπο, και σε κάθε ευκαιρία! Σε αντίθεση με τους άνδρες, που –τις περισσότερες φορές- θέλουν να δείχνουν στη σχέση, πιο χαλαροί και συγκρατημένοι. Όταν δε, μια γυναίκα συναντήσει τον πρίγκιπα του παραμυθιού, εκεί πέφτει στην κυριολεξία με τα μούτρα!

Το κακό είναι ότι οι γυναίκες όσο εύκολα ερωτεύονται, τόσο εύκολα μπορούν και «ξερωτεύονται»! Γεγονός που σημαίνει ότι ο πρίγκιπας εύκολα μπορεί να μεταμορφωθεί σε βάτραχο στα μάτια τους! Εκεί έρχεται η απογοήτευση! Μετανοούν οικτρά για την επιλογή τους, κλαίνε, θυμώνουν, πονάνε και εν τέλη αποφασίζουν να γυρίσουν σελίδα στη ζωή τους. Αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις. Βλέπουμε στην πράξη πόσο.. δύσκολη υπόθεση είναι η συνύπαρξη δύο ανθρώπων! Μετράμε τις δυνάμεις μας και τις αντοχές μας και προχωράμε ή δεν προχωράμε…

Καλό είναι οι γυναίκες που έχουν «πέσει» ήδη στο παρελθόν στα πατώματα για έναν άνδρα, χωρίς να έχει το love story τους αίσιο τέλος, να πάψουν να επαναλαμβάνουν τα ίδια οδυνηρά για τις ίδιες λάθη και να είναι πιο προσεκτικές στην επόμενη επιλογή τους. Γιατί, η αλήθεια είναι ότι, από ένα σημείο και μετά η επανάληψη των ίδιων λαθών, καταντάει να είναι ανοησία!

Σας παραθέτουμε λοιπόν, 10 από τα σημαντικότερα –κατά την άποψή μας- λάθη που πρέπει να αποφεύγουμε εμείς οι γυναίκες, όταν βρισκόμαστε στο πλαίσιο αναζήτησης συντρόφου ή κατά τη διάρκεια μιας σχέσης ή ενός γάμου. Αν λοιπόν, επιθυμείτε να τα ‘χετε καλά, πρωτίστως με τον ίδιο μας τον εαυτό και φυσικά με το άλλο φύλο λάβετε σοβαρά υπόψη σας τα ακόλουθα:

1. Μακριά από παντρεμένους άνδρες! Να τους αποφεύγετε όπως ο «διάβολος το λιβάνι»! Το μόνο που θα μπορούσατε να πετύχετε μέσα από μια τέτοια σχέση είναι να «ανοίξετε» πληγές που δύσκολα κλείνουν και παράλληλα να οδηγηθείτε σε συναισθηματικό αδιέξοδο! «Φτύστε» την καραμέλα, ότι κάποτε θα χωρίσει, για να έχετε εσείς την αποκλειστικότητα στη ζωή του! Μπούρδες! Δεν θα γίνει ποτέ αυτό!

2. Κάθε φορά που δημιουργείτε μια νέα σχέση, μην εστιάζετε την προσοχή σας, σε πράγματα δευτερευούσης σημασίας και αξίας, όπως είναι η μάρκα του αυτοκινήτου του, το πανάκριβο ντύσιμό του και το μεθυστικό του άρωμα. Ό, τι λάμπει δεν είναι χρυσός! Συνήθως, ο άνδρας που δεν έχει ιδιαίτερο βάθος και τίποτα σπουδαιότερο να επιδείξει, χρησιμοποιεί το «φαίνεστε» ως δόλωμα… Μην είστε λοιπόν, «ψάρακες»!

3. Ακόμη, κι αν είστε σίγουρες για τα συναισθήματά σας, μην βιαστείτε να τα εκφράσετε όλα από το πρώτο διάστημα της σχέσης. Αφήστε τον καιρό να «δέσει» τη σχέση σας καλύτερα. Είναι προτιμότερο να κρατάτε «πισινή», παρά να κλάψετε με μαύρο δάκρυ, αν κάτι δεν πάει καλά στη συνέχεια.

4. Η γιαγιάδες μας συνηθίζουν να λένε στις νεότερες: «ο άνδρας πρέπει να σε ξέρει από την μέση και κάτω». Σοφή κουβέντα! Αν μια γυναίκα κάνει το λάθος να μην τη λάβει σοβαρά υπόψη της, το πιθανότερο είναι μετανιώσει πικρά για την ώρα και την στιγμή που άνοιξε το στόμα της και μίλησε για το παρελθόν της και γενικότερα για ό, τι αφορά πολύ προσωπικά της θέματα. Οι άνδρες θέλουν να έχουν την ψευδαίσθηση, ότι η γυναίκα με την οποία διατηρούν δεσμό, περίμενε μια ζωή τη στιγμή που θα τους συναντήσει…

5. Μην βιαστείτε να γνωρίσετε το αγόρι σας, στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σας. (Μαμά, μπαμπά, γιαγιά, παππού κ.ο.κ.). Εάν κάτι «στραβώσει», θα βρεθείτε «εκτεθειμένοι» απέναντί τους καθώς και στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να δώσετε εξηγήσεις σε όλο το σόι, για ό, τι έχει συμβεί στη σχέση σας! Διαδικασία ιδιαιτέρως ψυχοφθόρα!

6. Μην εγκαταλείψετε ποτέ τις σπουδές σας ή την εργασία σας, γιατί ερωτευτήκατε παράφορα έναν άνδρα! Θα μετανιώσετε πικρά! Όσα χρήματα κι αν κερδίζει ο σύντροφος ή ο σύζυγός σας, είναι πολύ σημαντικό τόσο για την τσέπη σας, όσο και για την ψυχολογία σας να διατηρήσετε το δικό σας αντικείμενο απασχόλησης. Αν εγκαταλείψετε τη δουλειά σας, θα αναγκαστείτε να «γατζωθείτε» οικονομικά στο σύντροφό σας, γεγονός που πιθανόν κάποια στιγμή, να κουράσει τόσο εσάς, όσο και κι εκείνον! Εκτός αυτού, αν η σχέση δεν «περπατήσει» ή ο γάμος «σχολάσει»; Τότε τι γίνεται; Οι δουλειές –ειδικά στην εποχή μας- είναι δυσεύρετες! Ευκολότερα χωρίζεις, παρά βρίσκεις δουλειά! Άσε που οι άνδρες εκτιμούν περισσότερο τις γυναίκες που εργάζονται…

7. Μην αποκαλύπτετε ποτέ στον σύντροφό σας, τις αδυναμίες σας! Κρατήστε τες για τον εαυτό σας! Συνήθως, οι άνθρωποι εκμεταλλεύονται τα τρωτά σημεία, των συνανθρώπων τους, ακόμη και σε επίπεδο διαπροσωπικής σχέσης. Φροντίστε λοιπόν, ό, τι σας «πόνεσε» ή ό, τι σας «πονάει» να το κρατήσετε για τον εαυτό σας!

8. Μην «αναλώνεστε» σε μια σχέση, που βλέπετε ότι δεν αξίζει τον κόπο να συνεχιστεί. Πολλές γυναίκες, λόγω ανασφάλειας, «εγκλωβίζονται» σε μια σχέση για χρόνια, χωρίς να λαμβάνουν απ’ αυτή τίποτα το ουσιώδες. Η δύναμη της συνήθειας, αλλά κι ο φόβος ότι θα μείνουν μόνες, αν δώσουν τέλος στην συγκεκριμένη σχέση, τους αποτρέπει να κάνουν το επόμενο βήμα στη ζωή τους. Ποιο καλή μοναξιά, παρά μια σχέση χωρίς νόημα!

9. Σήκωσε ο σύντροφός σας χέρι επάνω σας, κι εσείς είπατε να του δώσετε άλλη μια ευκαιρία να επανορθώσει; Κακό του κεφαλιού σας! Μέγα σφάλμα. Η βία στη σχέση, ξεκινάει με ένα μικρό και «αθώο» -όπως εσφαλμένα εσείς νομίζετε- χαστουκάκι! Κάντε αλλαγή πλεύσης σύντομα, πριν να είναι πολύ αργά! Διαφορετικά ενδέχεται τα χαστούκια, στην πορεία της σχέσης, να πέφτουν βροχή και εσείς να έχετε «εθιστεί» για τα καλά στη βία, με αποτέλεσμα, να μην κάνετε βήμα μακριά απ’ το «δυνάστη» σας! Άντε, να ‘χεις και παιδιά μ’ αυτόν τον άνδρα και να διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια τους τέτοιες σκηνές απείρου κάλλους! Για σκεφτείτε την εικόνα…

10. Και το κυριότερο: Μην διανοηθείτε να «σώσετε» μια σχέση ή ένα γάμο που πάει απ’ το κακό στο χειρότερο, αποφασίζοντας να κάνετε ένα παιδί! Αυτό είναι το τραγικότερο λάθος στο οποίο οδηγούνται πολλές γυναίκες, ακόμη και σήμερα! Ο ερχομός ενός παιδιού μπορεί να «απογειώσει» μια σχέση που έχει καλές ισορροπίες και γερά θεμέλια. Αντίθετα, σε μια σχέση που «πάσχει», ένα παιδί θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερο χάσμα ανάμεσα στο ζευγάρι! Μην σκεφτείτε λοιπόν, να χρησιμοποιήσετε ως «χάτζαπλαστ» ένα παιδί για να «επουλώσετε», τα βαθύτερα τραύματα της σχέσης σας. Μ’ αυτό τον τρόπο θα κάνετε κακό τόσο στον εαυτό σας, όσο και στο ίδιο το παιδί σας! («Αμαρτίες γονέων, παιδεύουσι τέκνα», με λίγα λόγια).

Οι ψυχίατροι λένε, ότι οι σχέσεις μας με το άλλο φύλο, καλές ή κακές, αντικατροπτίζουν, τα παιδικά μας βιώματα, τον τρόπο που ανατραφήκαμε, την λειτουργία της οικογένειάς μας. Όταν το οικογενειακό μας πρότυπο δεν είναι υγιές, όταν η οικογένεια απ’ την οποία προερχόμαστε είναι δυσλειτουργική, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότατα –σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς- να αναπαράγουμε στις σχέσεις μας, ως ενήλικες, το ίδιο κακό πρότυπο. Πώς να δώσεις θετικά πράγματα σε μια σχέση, όταν δεν έχεις πάρει θετικά ερεθίσματα απ’ το οικογενειακό σου περιβάλλον ως παιδί! Πώς να πάει μια σχέση καλά, όταν μέσα σ’ αυτήν αναζητάς μονίμως την πατρική φιγούρα, κι όχι απλώς το σύντροφο. Πώς να μάθεις να επικοινωνείς μέσα από χαμηλούς τόνους, όταν οι τόνοι μέσα στην οικογένειά σου ήταν πάντα ανεβασμένοι. Εδώ απαιτείται σοβαρή δουλειά από μέρους μας, αν επιθυμούμε να ‘ρθουν και καλύτερες μέρες στις σχέσεις μας με τους άνδρες.

Το καλύτερο που ‘χει να κάνει μια γυναίκα, η οποία αντιμετωπίζει συνεχώς δυσκολίες με το άλλο φύλο, και όταν μάλιστα αυτή προέρχεται από δυσλειτουργική οικογένεια, είναι να ψάξει να βρει τα βαθύτερα αίτια που την οδηγούν στο σημείο να μην μπορεί να ισορροπήσει μέσα σε μία σχέση. Ένας ψυχολόγος μπορεί να «ρίξει» άπλετο φως στα σκοτάδια της ψυχής μας!

Η ψυχοθεραπεία, αλλά ακόμη και η απλή συζήτηση -σε πρώτη φάση- μ’ έναν ειδικό, είναι το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει μια γυναίκα στον εαυτό της! Ειδικά, πριν το γάμο, γυναίκες και άνδρες, καλό θα ήταν να έμπαιναν στη διαδικασία ψυχανάλυσης, προκειμένου να «βάλουν» στην πάντα τα απωθημένα της παιδικής τους ηλικίας και να χαράξουν, απαλλαγμένοι πλέον απ’ αυτά, ένα νέο δρόμο στη ζωή τους!

Να θυμάστε τέλος, ότι πολύ σημαντικός παράγοντας για να πάει μια σχέση καλά, είναι η διατήρηση της αυτοπεποίθησής μας και του αυτοσεβασμού μας. Πρωτίστως, πρέπει να αγαπάμε οι ίδιες το εαυτό μας και να περνάμε καλά με αυτόν. Πώς αλλιώς, θα μπορέσουν να μας αγαπήσουν οι άλλοι και να περάσουν μαζί μας καλά, όταν εμείς οι ίδιες «υποτιμούμε» τον εαυτό μας;

Μην τα δίνετε όλα στο σύντροφό σας! Κρατήστε κάτι και για σας. Να ξέρετε, ότι στους άνδρες, κατά βάθος αρέσουν οι δυναμικές γυναίκες –παρότι αρχικά δείχνουν να τις φοβούνται-, και όχι οι γυναίκες που, που χάνουν την αυτοπεποίθησή τους και «εγκαταλείπουν» τον εαυτό τους, μόλις «δέσουν» το γάϊδαρό τους! Μην αμελήσετε ποτέ την εξωτερική σας εμφάνιση, όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα παιδιά κι αν αποκτήσετε με το ταίρι σας! Φροντίστε να βρίσκεστε πάντα σε γενικότερη φόρμα –εσωτερική κι εξωτερική! Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρείτε επί μονίμου βάσεως το ενδιαφέρον του συντρόφου σας!

Μην ξεχνάτε, στη ζωή μας όλα κόποις κτώνται! Μην το βάζετε λοιπόν, κάτω! Με θετική σκέψη και πολύ προσπάθεια, θα ‘ρθουν και καλύτερες μέρες στις διαπροσωπικές σας σχέσεις!

Καλή επιτυχία!
mediasoup.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου