Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Το απόγευμα η κηδεία του Σωκράτη Γκιόλια

Το  απόγευμα η κηδεία του Σωκράτη Γκιόλια

Όπλα τρομοκρατών ήταν αυτά που έκοψαν το νήμα της ζωής του Σωκράτη Γκιόλια τα ξημερώματα της Δευτέρας, σύμφωνα με τις εργαστηριακές - συγκριτικές εξετάσεις της ελληνικής αστυνομίας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, τη διερεύνηση της υπόθεσης της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια, η κηδεία του οποίου θα γίνει στις 4:30 στον ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων στην Ηλιούπολη, αναλαμβάνει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Αρχικά, η υπόθεση οδηγούσε την αστυνομία στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για χτύπημα μελών του κοινού ποινικού εγκλήματος.

Όμως, λίγες ώρες μετά τη δολοφονική επίθεση κατά του Σωκράτη Γκιόλια, η ελληνική αστυνομία με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό ότι τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας έδειξαν ότι τα όπλα που έβαλλαν κατά του 37χρονου δημοσιογράφου ήταν ίδια με εκείνα που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις εναντίον του Α.Τ. Κορυδαλλού, του τηλεοπτικού σταθμού ALTER και στη δολοφονία του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα στα Πατήσια, πριν από έναν χρόνο.

Στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων της αστυνομίας τέθηκαν οι 16 κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Σ. Γκιόλιας και «έδειξαν» πιστόλια των 9mm.

Η είδηση της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια σόκαρε την ελληνική κοινωνία και μεταφέρθηκε ταχύτατα σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Τη δολοφονία καταδίκασε σύσσωμος ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος που ζήτησε την άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης, το θύμα βρισκόταν ανάμεσα στους δύο εκτελεστές τη στιγμή της δολοφονίας.

madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου