Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Με ένα χάπι τέλος σε παχυσαρκία, χοληστερίνη, υπέρταση

Με ένα χάπι τέλος σε παχυσαρκία, χοληστερίνη, υπέρταση

Τέλος σε χοληστερίνη, υπέρταση, διαβήτη, αλλά και καταπολέμηση της παχυσαρκίας με ένα χάπι. Φαίνεται απίστευτο, είναι όπως πέρα για πέρα αληθινό αφού ένα φάρμακο «4 σε 1» βρίσκεται προ των πυλών. Και σαν να μην αρκούν όλα αυτά, υπόσχεται επιπλέον ότι θα προσφέρει ευεξία.

Πρόκειται για την ουσία λιραγλουτίδη που έχει παρόμοια δομή με μια ορμόνη του πεπτικού συστήματος που βοηθά στη ρύθμιση της όρεξης. Η λιραγλουτίδη κάνει τον εγκέφαλο να πιστεύει ότι έχουμε κορεστεί, ενώ έχουμε φάει 20% λιγότερο φαγητό. Η δοκιμαστική της χορήγηση έδειξε ότι γυναίκες και άνδρες που την πήραν για έξι μήνες και οι οποίοι έδιναν μάχη με το βάρος τους για χρόνια, κατάφεραν να χάσουν κατά μέσο όρο έξι κιλά, γεγονός που καθιστά αυτόματα αυτό το φάρμακο πολύ πιο αποτελεσματικό απ' ό,τι κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η λιραγλουτίδη δεν έχει τις παρενέργειες που οδήγησαν στην απόσυρση άλλα φάρμακα απώλειας βάρους και μπορεί τελικά να είναι η εναλλακτική βαριατρικών επεμβάσεων, όπως η τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου. Η λιραγλουτίδη έχει δοκιμαστεί από τους ερευνητές σε 550 παχύσαρκους άνδρες και γυναίκες.

Σε κάποιους από αυτούς, η χορήγησή της ήταν καθημερινή. Σε άλλους δίνονταν ψευδοφάρμακα ή η ουσία orlistat, η βασική φαρμακευτική ουσία κατά της παχυσαρκίας. Αυτοί που έπαιρναν την λιραγλουτίδη έχασαν κατά μέσο όρο έξι κιλά σε περίοδο έξι μηνών, πάνω από το διπλάσιο που έχασαν όσοι έπαιρναν το orlistat. Οσοι συνέχισαν να παίρνουν το φάρμακο για επιπλέον 18 μήνες, είδαν ότι συνέχιζαν να μην παίρνουν κιλά, σε αντίθεση με εκείνους που συνέχιζαν να παίρνουν το orlistat.

Επίσης, παρατηρήθηκε ότι όσοι έπαιρναν τη λιραγλουτίδη εμφάνισαν μείωση της πίεσης τους σε τέτοιο βαθμό που δεν χρειαζόταν πλέον να παίρνουν την αντιυπερτασική αγωγή τους. Επιπλέον, εμφάνισαν βελτίωση στους δείκτες των λιπιδίων του οργανισμού τους, συμπεριλαμβανομένης και της χοληστερίνης. Τέλος, η ικανότητα του σώματός τους να διαχειρίζεται τα σάκχαρα άλλαξε τόσο πολύ, που αποτράπηκε ο κίνδυνος διαβήτη. Επιπλέον, το φάρμακο αυτό μπορεί να βοηθήσει -όσους έχουν ήδη τη νόσο- να απεμπλακούν σταδιακά ακόμη και από την ανάγκη λήψη.
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου