Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Αλκοόλ, τσιγάρο, ξενύχτια και σεξ που μετανιώνουμε

Αλκοόλ, τσιγάρο, ξενύχτια και σεξ που μετανιώνουμε

Αλκοόλ, τσιγάρο, ξενύχτια και σεξ είναι όλα αυτά που κάνουν έναν εικοσάρη να νιώθει ότι βρίσκεται στον παράδεισο! Μπορεί η ζωή να είναι ωραία όταν είσαι νέος, αν όμως επιδίδεσαι σε κάθε λογής ευχαρίστηση χωρίς μέτρο, όταν τα χρόνια περάσουν καθεμία από αυτές τις συνήθειες μπορεί να εξελιχθεί σε μαρτύριο. Αγνοώντας τις επιπτώσεις που έχουν οι καταχρήσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, χιλιάδες νέοι ανά τον κόσμο απολαμβάνουν τη ζωή τους στο έπακρο.

Ετσι, δεν λογαριάζουν αν το τσιγάρο, οι μεγάλες ποσότητες αλκοόλ ή οι σεξουαλικές συνευρέσεις τους χωρίς προφυλάξεις θα επηρεάσουν τη μετέπειτα ζωή τους. Ακόμα χειρότερα, υπάρχουν αρκετοί που αποκτούν τέτοιες συνήθειες όταν είναι νέοι και τις διατηρούν μέχρι τα πενήντα τους.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε ότι όπως και να έχει καθένα από τα παραπάνω μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε σοβαρό μακροχρόνιο εθισμό. Σε αυτές τις περιπτώσεις, των ατόμων δηλαδή που έχουν φτάσει σε κάποια ηλικία και συνεχίζουν να καταβάλουν το σώμα τους με τα παραπάνω, η μόνη λύση είναι η επίσκεψη στον γιατρό. Το πιθανότερο είναι να χρειαστεί να κόψουν ό,τι μέχρι πρότινος τους έδινε ευχαρίστηση και να υιοθετήσουν νέο και πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Οι λιγότερο τυχεροί είναι αυτοί που ξεκινούν τα ναρκωτικά σε μια ουσιαστικά τρυφερή ηλικία. Σε περιπτώσεις μάλιστα χρηστών ηρωίνης, είναι αβέβαιο ακόμα και το αν θα φτάσουν τελικά στα 50 ή τα 60. Οσον αφορά τους πότες ή τους καπνιστές, αν η συνήθειά τους γίνει μακροχρόνια, μόλις γίνουν μεσήλικες δεν αποκλείεται να αρχίσουν να έχουν προβλήματα υγείας όπως καρδιοπάθειες.

Η καθημερινή κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να βλάψει ή ακόμα και να καταστρέψει ζωτικά όργανα, το τσιγάρο ευθύνεται σε μεγάλο μέρος για διάφορες πνευμονολογικές παθήσεις, ενώ το ελεύθερο σεξ μπορεί να «χαρίσει» σε κάποιον αφροδίσια νοσήματα που θα τον ταλαιπωρούν για μια ολόκληρη ζωή.

Καλό θα ήταν λοιπόν και εφόσον γνωρίζουμε ότι η υγεία μας λειτουργεί ως ντόμινο και η κάθε κίνηση μπορεί να αποβεί μοιραία, να προσέχουμε για να έχουμε από νωρίς!

madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου