Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Ζέστη και ισχυροί άνεμοι σε αρκετές περιοχές ΣΗΜΕΡΑ

Η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι τους 37 βαθμούς. Ισχυροί θα είναι οι άνεμοι στην Αττική, τις κεντρικές και ανατολικές περιοχές.
Αρχικά αίθριος σε όλη τη χώρα θα είναι ο καιρός σήμερα, αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει κατά τόπους και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές μπόρες στις ορεινές περιοχές της βορειοδυτικής χώρας.

Στη
Μακεδονία και τη Θράκη μετά το ....μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Τα
νησιά του Ιονίου, η Ηπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος θα έχουν αρχικά καλό καιρό. Το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Στην Ηπειρο και τα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοιθα είναι μεταβλητοί 2 με 3 και βαθμιαία στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη
Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά από το μεσημέρι στα ορεινά της Θεσσαλίας θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι βόρειοι μέχρι 4, στα ανατολικά 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι
Κυκλάδες και η Κρήτη θα έχουν καλό καιρό με βορειοδυτικούς ανέμους 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Τα
νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουν αίθριο καιρό και ανέμους από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην
Αττική ο καιρός θα είναι γενικά καλός με ισχυρούς όμως ανέμους που θα φτάσουν μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Η
Θεσσαλονίκη θα έχει αρχικά αίθριο καιρό, αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα καταιγίδας στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Τη
Δευτέρα, λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες θα έχουν τα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με βροχές και καταιγίδες στην Ηπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ηπειρωτικά. [πηγη]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου