Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Ο 35χρονος σμηναγός περίμενε και το δεύτερο παιδάκι του

Ο 35χρονος σμηναγός περίμενε και το δεύτερο παιδάκι του

Λίγο πριν τις 02:00 τα ξημερώματα έφυγε από τη ζωή, ο Σμηναγός Ιωσήφ Αναστασάκης 35 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ, μετά από πρόσκρουση του αεροσκάφους του κατά τη διάρκεια άσκησης νότια της Κρήτης.

Ο άτυχος ιπτάμενος έφερε συντριπτικά κατάγματα στη λεκάνη, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η εγκεφαλική λειτουργία που είχε υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες εξαιτίας των τριών ανακοπών που είχε υποστεί κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο νοσοκομείο.

Ο 36χρόνος πιλότος, ο οποίος καταγόταν από την Γέργερη Ηρακλείου, ήταν παντρεμένος, πατέρας ενός τρίχρονου κοριτσιού ενώ η σύζυγός του είναι έγκυος.

Σε κλίμα οδύνης και συγκίνησης, γονείς, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν το απόγευμα του Σαββάτου τον 33χρονο Αναστάσιο Μπαλατσούκα, τον χειριστή του F16, ο οποίος σκοτώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη μοιραία σύγκρουση των δύο πολεμικών αεροσκαφών.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Άρτα, δάκρυσαν ακόμα και οι πιο σκληροί για τον άδικο χαμό του παλικαριού, εν ώρα καθήκοντος.

Ο Τάσος, όπως τον αποκαλούσαν οι συνάδελφοι και οι φίλοι του, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός ανάμεσα στους συναδέλφους του, αρκετοί από τους οποίους τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, αλλά ακόμα περισσότερο στην τοπική κοινωνία της Άρτας, η οποία είναι συγκλονισμένη από το τραγικό γεγονός.

Την ίδια ώρα, στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου, εξακολουθεί να νοσηλεύεται, σε κρίσιμη κατάσταση, ο 35χρονος πιλότος που τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη σύγκρουση.

madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου