Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Μια επανένωση με πολλές προσδοκίες

Είναι γεγονός: Οι Πυξ Λαξ επανενώνονται για πέντε μόνο συναυλίες σε μία μοναδική για τα ελληνικά χρονικά μουσική παραγωγή που φιλοδοξεί να αποτελέσει το μουσικό γεγονός του καλοκαιριού του 2011. Με αφετηρία το Ολυμπιακό Στάδιο, την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011, οι παλιοί φίλοι ξανασυναντιούνται στη σκηνή για να προσφέρουν μια συναρπαστική μουσική εμπειρία! Γιατί, «οι παλιές αγάπες» δεν χάνονται, ακόμη κι αν δεν μιλάμε γι’ αυτές!

Πρόκειται μάλιστα για μία μουσική συνάντηση φόρο-τιμής στη μνήμη του πολυαγαπημένου τους φίλου, συνεργάτη και πιστού συνοδοιπόρου, Μάνου Ξυδούς.

Το όνομά τους στα αρχαία ελληνικά, σημαίνει “με κλοτσιές και με μπουνιές”, και αποδίδει παραστατικότατα τον τρόπο με τον οποίο εισέβαλαν οι ίδιοι στα ελληνικά μουσικά δεδομένα της εποχής, για να αλλάξουν για πάντα τα μουσικά πράγματα της χώρας μας. Με την ορμή και το πάθος ενός μαχητή, μοναχικού στην αρχή αλλά με ένα ολόκληρο στρατό φανατικών οπαδών στο τέλος!

Οι Πυξ Λαξ, είχαν τη μεγαλύτερη απήχηση από οποιαδήποτε άλλο συγκρότημα στην ελληνική μουσική σκηνή, κάτι που προκύπτει όχι μόνο από τις πωλήσεις των albums τους, αλλά και από τη συνολική τους πορεία. Είναι ένα ιστορικό συγκρότημα το οποίο διέγραψε μία πορεία που στιγμάτισε την ελληνική νεολαία, αλλά και όλους τους «ανησυχούντες» των ‘90s και δημιούργησε τη δική του σχολή, την οποία ακολουθούν πιστά πολλά συγκροτήματα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου