Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2010

Ασπίδα και κατά του καρκίνου του δέρματος η μεσογειακή διατροφή

Στον περιορισμό της εμφάνισης του καρκίνου του δέρματος συμβάλλει η μεσογειακή διατροφή, η οποία φαίνεται πως εξηγεί τον περιορισμένο αριθμό των κρουσμάτων στους πληθυσμούς της Μεσογείου, σε σύγκριση με τα κατά πολύ υψηλότερα ποσοστά στη βόρεια Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι οι πρώτοι εκτίθενται πολύ περισσότερο στην ηλιακή ακτινοβολία.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας “Daily Mail” (19/08),
που φέρει τον τίτλο "Go Greek to fight off skin cancer urge diet experts", τα υψηλά αντιοξειδωτικά, τα οποία υπάρχουν σε πολλά λαχανικά, που χρησιμοποιούνται στην ελληνική κουζίνα, φαίνεται ότι περιορίζουν το κίνδυνο καρκίνο του δέρματος.

Η Δρ. Νίβα Σαπίρα (Niva Shapira) της Σχολής Ιατρικών Επαγγελμάτων του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ υποστηρίζει ότι, μια δίαιτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά και λιπαρά ωμέγα-3, όπως αυτή των χωρών της Μεσογείου, μπορεί να βοηθήσει στην προστασία μας από τον καρκίνο του δέρματος.

"Η θεωρία μου είναι ότι, εάν προετοιμάσεις το σώμα σου με αρκετά, σχετικά αντιοξειδωτικά, η ζημιά μπορεί να μειωθεί", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία δεν είναι επιζήμια μόνο για το δέρμα, αλλά και για το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου, υποστηρίζει η Δρ. Σαπίρα και προτείνει το ελληνικό "μοντέλο" διατροφής, το οποίο περιλαμβάνει τρόφιμα, όπως ελαιόλαδο, ψάρια, γιαούρτι και πολλά φρούτα και λαχανικά.
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου