Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙΟ;

"ΑΓΙΟ ΚΑΙ ΙΕΡΟ" ή "ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ";

Στίς Η.Π.Α πρό μηνών συνετελέσθη μία, ας την πούμε, ιεροσυλία! Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης μας κ. κ. Βαρθολομαίος, ευρισκόμενος στην Ατλάντα, επισκέφθηκε τις εκεί κεντρικές Υπηρεσίες της Coca Cola, όπου Γενικός Διευθυντής είναι o κύριος Μουχτάρ,τουρκικής καταγωγής. Τελειώνοντας την προσφώνησή του ο Πατριάρχης μας του προσέφερε ως δώρο ένα αντίτυπο του Κορανίου, λέγοντάς του τα εξής σημαντικά λόγια:
«Έχω ένα μικρό αναμνηστικό. Μικρό και σπουδαίο αναμνηστικό για την Δάφνη και τον Μουχτάρ. Αυτό είναι το Άγιο Κοράνι. Το ιερό βιβλίο των μουσουλμάνων αδελφών μας».
Το φραστικό -και όχι μόνο- αυτό λάθος παρέβλεψαν και παρεσιώπησαν όλοι οι ανά τόν κόσμο Ορθόδοξοι Πατριάρχες, Αρχιεπίσκοποι, Μητροπολίτες, Επίσκοποι και λοιποί ιερωμένοι! Άφησαν ανυπεράσπιστη την Ορθόδοξη Διδασκαλία! Αποδέχθηκαν σιγηλοί τήν πατριαρχική βλασφημία, δηλ. την εξίοωση της Αγίας Γραφής και του Κορανίου! Θέλετε από υπερβολικό σεβασμό, θέλετε από σκοπιμότητες και συμβιβασμούς, θέλετε από δειλία οι απανταχού Ορθόδοξοι Ιεράρχες δεν ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας στο θεολογικό ή έστω φραστικό αυτό πατριαρχικό ατόπημα! Μόνον ένας κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, ο Αρχιμ. π. Νικόδημος Πετρόπουλος, είχε το θάρρος να ελέγξει ευπρεπώς τον Παναγιώτατο Πατριάρχη μας κ. Βαρθολομαίο, στον Οποίο μάλιστα απέστειλε και μερικά αντίτυπα της Αγίας Γραφής, για να τα προσφέρει ως δώρο κάθε φορά που είναι ανάγκη. Η σοφή και δίκαιη αυτή ενέργεια του προαναφερθέντος Αρχιμανδρίτου δημοσιογραφικά έπεσε στο κενό μόνο καί μόνο επειδή ο καλός αυτός κληρικός έχει χαρακτηρισθή ως "ζηλωτής"!


stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου