Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010

Νέα Υόρκη: Η ακριβότερη στον κόσμο


Η ακριβότερη πόλη στον κόσμο παραμένει η Νέα Υόρκη, αλλά η Ελβετία εξακολουθεί να καταβάλλει τους υψηλότερους μισθούς, σύμφωνα με έρευνα της ελβετικής τράπεζας UBS που δημοσιεύεται σήμερα.

Συμπεριλαμβανομένου και του ύψους των ενοικίων, η Νέα Υόρκη παραμένει η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο, ενώ ακολουθούν το Όσλο, η Γενεύη και Ζυρίχη. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 73 πόλεις του κόσμου και καλύπτει 112 διαφορετικά καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες.

Στην Ευρώπη, η διαφορά του κόστους διαβίωσης μεταξύ ανατολικής και δυτικής μειώθηκε μέσα σε έναν χρόνο κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες, στο 26% από 35% το 2009, σύμφωνα με την τράπεζα.

Όσον αφορά στους μισθούς, η Ελβετία παραμένει παγκόσμια πρωταθλήτρια: οι υψηλότερες καθαρές αποδοχές καταβάλλονται στη Ζυρίχη και τη Γενεύη, ενώ η Νέα Υόρκη έρχεται τρίτη.

Στο άλλο άκρο της κατάταξης, οι ασιατικές πόλεις Βομβάη, Μανίλα και Κουάλα Λουμπούρ είναι οι φθηνότερες του πλανήτη, αλλά στις δύο πρώτες και οι μισθοί είναι οι χαμηλότεροι στον κόσμο.

Όσον αφορά στο κόστος ζωής, μη λαμβανομένου υπ' όψιν του ύψους των ενοικίων, η Αθήνα βρίσκεται στην 39η θέση, ενώ σε επίπεδο μισθών βρίσκεται στη 32η θέση.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου