Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Κριτική για τη διέλευση πολεμικών πλοίων στον Περσικό Κόλπο

Περισσότερα από δώδεκα πολεμικά πλοία, ανάμεσά τους και ένα αεροπλανοφόρο, πέρασαν τη Διώρυγα του Σουέζ την περασμένη Παρασκευή με κατεύθυνση τον Περσικό Κόλπο.

Σύμφωνα με την αραβόφωνη έκδοση της εφημερίδας «Αλ Κουντς» πρόκειται για ένα πολεμικό σκάφος του Ισραήλ και όλα τα υπόλοιπα είναι πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Η διώρυγα του Σουέζ, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, παρέμεινε κλειστή για πολλές ώρες και χιλιάδες στρατιώτες αναπτύχθηκαν στις όχθες του καναλιού, για να διασφαλίσουν το πέρασμα των σκαφών δίχως απρόοπτα.

Έντονη φέρεται να ήταν η κριτική που ασκήθηκε από την αντιπολίτευση της Αιγύπτου στην απόφαση της κυβέρνησης να επιτρέψει το διάπλου σε αμερικανικά και ισραηλινά πλοία.

Σήμερα, Κυριακή, αναχωρεί για την Ουάσιγκτον ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ, για μια επίσκεψη στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί το θέμα του Ιράν. Αναμένεται να έχει ξεχωριστές συναντήσεις με τον ομόλογό του, Ρόμπερτ Γκέιτς, τον επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου, ναύαρχο Μάικ Μιούλεν, και την υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρυ Κλίντον.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου