Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Αντζελίνα Τζολί Ο ρόλος της «Κλεοπάτρας» προκάλεσε αντιδράσεις!


Όπως είχαμε γράψει στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, στο νέο κινηματογραφικό της project, η Αντζελίνα Τζολί ετοιμάζεται να υποδυθεί τη βασίλισσα της Αιγύπτου, Κλεοπάτρα. Ωστόσο, σύμφωνα με τα τελευταία αμερικανικά δημοσιεύματα, γι' αυτό της το εγχείρημα, η ηθοποιός δέχεται σφοδρή κριτική το τελευταίο διάστημα.



Οι συζητήσεις έχουν φουντώσει στα αφροαμερικάνικα blogs, στα οποία παρατίθενται σχόλια που υποστηρίζουν πως το σωστότερο θα ήταν να υποδυθεί τη βασίλισσα της Αιγύπτου μια έγχρωμη ηθοποιός, αντί μιας λευκής. Επιπλέον, σε ένα άλλο site γράφτηκε το εξής: «Ακόμα μία λευκή Αμερικανίδα ηθοποιός για το ρόλο της Κλεοπάτρας; Ειλικρινά, δεν με νοιάζει πόσο φουσκωτά είναι τα χείλη της Αντζελίνα Τζολί ή πόσα Αφρικανάκια υιοθετεί ή πόσο μαυρισμένο θα είναι το δέρμα της στην ταινία! Αυτό που πιστεύω ακράδαντα είναι πως ο ρόλος αυτός θα έπρεπε να έχει πάει σε μία έγχρωμη γυναίκα».



Τέλος, ο αγανακτισμένος συντάκτης κλείνει το κείμενό του ως εξής: «Μήπως η Βανέσα Γουίλιαμς, η Χάλι Μπέρι και η Θάντι Νιούτον ήταν απασχολημένες την ημέρα της οντισιόν; Γιατί το Χόλιγουντ πιστεύει ότι είναι πιο όμορφο στη θέαση να δοκιμάζει λευκές ηθοποιούς, σε ρόλους που έχει περισσότερο νόημα να τους υποδυθούν έγχρωμες; Και ειδικά στην προκειμένη περίπτωση, που μιλάμε για μία Αφρικανή βασίλισσα».
[πηγη]www.yupi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου