Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Στα μέτωπα των Ντιόπ και Σκόκο

Από τη μία τα ρεπορτάζ με την πιθανή άφιξη του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ και από την άλλη η πιθανή πρόταση που έρχεται από την Αζχνί για τον Αργεντινό και... «φτιάχνουν» την ΑΕΚ

SPORTDAY

Με τον τίτλο «Πίστη για Ντιόπ» η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η ΑΕΚ παραμένει στο κόλπο της απόκτησης του Σενεγελέζου αμυντικού χαφ παρά το γεγονός ότι οι Γάλλοι εμφανίζονται αισιόδοξοι πως ο παίκτης θα καταλήξει στη Παρί Σεν Ζερμέν. Στο θέμα Σκόκο το ρεπορτάζ είναι ξεκάθαρο: «Οι άνθρωποι της «Ένωσης» έχουν την πληροφόρηση πως άμεσα θα έρθει πρόταση αγοράς για τον Νάτσο Σκόκο που θα ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ. Ωστόσο παρότι οι Ρώσοι της Ανζχί ετοιμάζονται να προσφέρουν στον Αργεντινό άσο περίπου 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως για τρία χρόνια, εκείνος δεν φαίνεται θετικός στο ενδεχόμενο να μετακομίσει στον Καύκασο. Κι αυτό γιατί φαίνεται πως περιμένει κάποια πρόταση από ομάδα που αγωνίζεται σε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με τη Χετάφε να είναι επικρατέστερη».

GOAL

H πώληση του Νάτσο Σκόκο θα αποτελέσει οικονομικό... βάλσαμο για την ΑΕΚ. Εξ ου και ο τίτλος της εφημερίδας «Περιμένουν τα λεφτά» και φυσικά αναφέρεται στην πώληση του Αργεντινού, αλλά και στο έντονο ενδιαφέρον των Λανς και Άιντραχτ για τον Ράφικ Τζιμπούρ: «Αδημονία επικρατεί στην ΑΕΚ για το θέμα της πώλησης του Νάτσο Σκόκο. Στην Ενωση υπάρχει μεγάλη ανυπομονησία για την εξέλιξη της μεταγραφής, καθώς γύρω από αυτήν περιστρέφονται όλες οι εξελίξεις που αφορούν τη στελέχωση της ομάδας. Καθημερινά, οι "κιτρινόμαυροι" παράγοντες δουλεύουν την υπόθεση, κυνηγούν κάθε πιθανότητα και περιμένουν την πρόταση της ρωσικής Ανζχί, η οποία μπορεί να φέρει ποσό 3,2 εκατ. ευρώ στο ταμείο της ΠΑΕ. Και την ίδια στιγμή εμφανίζονται κάθετοι προς την πλευρά του Σκόκο, που άφηνε να εννοηθεί πως δεν ενδιαφέρεται να μετακομίσει στη Ρωσία και προτιμά την πρόταση της Χετάφε, μολονότι είναι ασύμφορη για την ΑΕΚ. Στην Ενωση υπάρχει "κόκκινη γραμμή" για το θέμα του Σκόκο, που βρίσκεται στα 2 εκατ. ευρώ. Η πρόταση από την πλευρά των Ρώσων αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα το αργότερο έως αύριο. Με την προσφορά εγγράφως κατατεθειμένη η διοίκηση της ΑΕΚ θα καλέσει και την πλευρά του Σκόκο για έναρξη διαπραγματεύσεων, ώστε να κλείσει το θέμα το συντομότερο δυνατό», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα. Όσον αφορά την υπόθεση Ντιόπ, το ρεπορτάζ της εφημερίδας τονίζει ότι ναι μεν στην ΑΕΚ ελπίζουν στην απόκτησή του, από την άλλη όμως ότι έχουν ξεκινήσει προεργασίες για τον... «αντί- Ντιόπ».

EΞΕΔΡΑ

Κυριαρχεί το θέμα Σκόκο στην εφημερίδα. Τοσο στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ όσο και σε αυτό του Παναθηναϊκού, αναφέρετε, ότι θα υπάρξουν εξελίξεις. Σε εκείνο της Ένωσης τονίζεται ότι η ΑΕΚ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τη Ρωσία για την πρόταση που αναμένει από την Ανζχί. Στο ρεπορτάζ αναφέρει: «Η αρχική τιμή πώλησης που έδωσε η Ενωση στην Ανζχί για τον Σκόκο ήταν, τελικά, τα 4 εκατ. ευρώ. Στις συζητήσεις που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες, οι ιθύνοντες της Ανζχί έχουν δώσει στους Κιτρινόμαυρους να καταλάβουν ότι η προσφορά που θα τους καταθέσουν θα είναι πολύ κοντά στις απαιτήσεις της ΑΕΚ (γύρω στα 3,5 εκατ. ευρώ). Επίσης, οι Ρώσοι φέρονται να έχουν ενημερωθεί σχετικά με την αρνητική στάση του Αργεντινού επιθετικού. Γι' αυτό φέρονται διατεθειμένοι να του προτείνουν ένα χρυσό συμβόλαιο. Αυτό θα έχει πιθανότατα τριετή διάρκεια και οι αποδοχές του Σκόκο θα είναι κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως! Δηλαδή, οι Ρώσοι παρουσιάζονται έτοιμοι να δαπανήσουν συνολικά περίπου 8 εκατ. ευρώ (!) για να κάνουν δικό τους τον κορυφαίο μπαλαδόρο του ελληνικού πρωταθλήματος. Αν έρθει στα γραφεία της ΑΕΚ μία τέτοια πρόταση (ενδεχόμενο για το οποίο υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία στην ΠΑΕ), αναμφίβολα θα ακολουθήσουν... πανηγυρισμοί στην οδό Γράμμου. Ωστόσο, το μεγάλο ερώτημα είναι αν μία τέτοια προσφορά θα μπορούσε να κάνει τον Σκόκο να συναινέσει στη μεταγραφή του στη Ρωσία». Όσον αφορά το θέμα του Ντιόπ ξεκαθαρίζεται από τον Γουίλι Μακέι (ένας εκ των μάνατζερ του Σενεγαλέζου) ότι «Δεν υπάρχει καμία πρόταση από γαλλική ομάδα», τη στιγμή που η «Ένωση» προσφέρει στον παίκτη συμβόλαιο με πάγιες απολαβές 600.000 ευρώ, που μπορούν με τα μπόνους να φτάσουν τις 800.000 ευρώ.

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Πρώτο θέμα και στην «Ώρα» είναι ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ με μία διαφορετική... εκδοχή όμως. Η εφημερίδα στέκεται στα δημοσιεύματα που θέλουν την Παρί να είναι το φαβορί για την απόκτησή του και τονίζει στον πρωτοσέλιδο τίτλο της: «Ντιόπ η... ξενέρωμα», υπογραμμίζοντας ότι στην «ΠΑΕ παραμένουν αισιόδοξοι για αίσιο τέλος της υπόθεσης». Επιπλέον αναφορά γίνεται και στην υπόθεση Τζιμπούρ όπου η Λανς φέρεται να παρακολουθεί την περίπτωσή του και να σκέφτεται να προσφέρει 3 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του, σύμφωνα με γαλλικά δημοσίευμα.

SCORE

Το θέμα του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ κυριαρχεί και σήμερα στην εφημερίδα η οποία τονίζει πως «η ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο για την απόκτησή του», παρά τις φήμες που θέλουν την Παρί Σεν Ζερμέν να έχει μπει δυναμικά στην απόκτησή του. Από εκεί και πέρα, σημαντικό θέμα είναι η εκείνο του Μπενάιζες καθώς «έπειτα από τις εκλογές στην Μπαρτσελόνα και την αλλαγή προέδρου είναι πολύ πιθανόν να πει το "ναι"», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, η οποία συμπληρώνει πως μέσα στην εβδομάδα ο υπεύθυνος Ακαδημιών της «Μπάρτσα» θα απαντήσει στην πρόταση της Ένωσης.

aek1924.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου