Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Στάχτη 8.000 στρέμματα

Ξεπερνά τα οκτώ χιλιάδες στρέμματα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η έκταση που αποτεφρώθηκε κατά τη χθεσινή πυρκαγιά στη χαράδρα μεταξύ Καπανδριτίου και Βαρνάβα.

Ο ακριβής απολογισμός θα γίνει, πάντως, μετά την πλήρη κατάσβεση, με τη βοήθεια αεροφωτογραφιών.

Από το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής αναφέρθηκε, έως στιγμής, η αποτέφρωση ενός ξενώνα 40 τ.μ..



Αναζητούνται τα αίτια

Για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς, αναμένεται έρευνα από την Πυροσβεστική, ενώ στο «μικροσκόπιο» των εμπειρογνωμόνων που έχουν κληθεί θα μπει μια κολόνα της ΔΕΗ μέσης τάσης με μετασχηματιστή, που βρέθηκε πεσμένη στο σημείο απ' όπου ξεκίνησε η φωτιά, στην περιοχή μεταξύ Μικροχωρίου και Αγκόνας. Ωστόσο, θα ληφθούν καταθέσεις, καθώς ερευνώνται όλες οι εκδοχές.

Σε ύφεση η φωτιά στο Βαρνάβα

«Καλή» χαρακτήρισε την εικόνα που επικρατεί σήμερα στις περιοχές της βορειοανατολικής Αττικής ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέλιος Στεφανίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφανίδη, όλη τη νύχτα δόθηκε μάχη από τους πυροσβέστες σε δύο μέτωπα. Το ένα προς τα νότια με κατεύθυνση το Μαραθώνα και το δεύτερο μέσα σε χαράδρα προς την Αγκόνα.

«Αυτή την ώρα σβήνουμε μόνο καπνούς και κούτσουρα» δήλωσε ο κ. Στεφανίδης.



Παρ' όλα αυτά, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή στην περιοχή του Βαρνάβα και του Καπανδριτίου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου από χαράδρα ανάμεσα σε Καπανδρίτι και Κάλαμο είναι σε ύφεση, γεγονός που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα μέτωπο που να εξαπλώνεται.

Εδώ και λίγη ώρα, ρίψεις νερού πραγματοποιούν στο σημείο 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, ενώ μάχη με τις φλόγες δίνουν από εδάφους 327 πυροσβέστες και 61 οχήματα, 122 στρατιώτες, 22 υδροφόρες των δήμων, 20 υδροφόρες της πολιτικής προστασίας και μεγάλος αριθμών εθελοντών.

Στην περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επικρατούν άνεμοι μικρότερης έντασης απ’ ό,τι το Σάββατο.

Σε όλη τη χώρα χθες ξέσπασαν συνολικά 80 πυρκαγιές.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου