Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Το Twilight γράφτηκε μετά από ένα όνειρο!

Ήταν 1η Ιουνίου 2003. Η Stephenie Meyer, μια μεσοαστή νοικοκυρά από το Φοίνιξ της Αριζόνα βλέπει ένα όνειρο που της άλλαξε ολόκληρη τη ζωή της.
Το όνειρό της αφορούσε το love story δύο 17χρονων, που συζητούν σε ένα λιβάδι που λούζεται από άπλετο φως.
Το αγόρι ήταν βαμπίρ και η κοπέλα θνητή. Στο όνειρό λοιπόν αυτό το αγόρι προσπαθούσε να της εξηγήσει πόσο πολύ την αγαπούσε και ταυτόχρονα πόσο θέλει να τη σκοτώσει.
Η Stephenie ξυπνά και θέλει πάση θυσία να καταγράψει το όνειρό της για να μην το ξεχάσει.
«Αν και είχα ένα εκατομμύριο πράγματα να ...κάνω, έμεινα στο κρεβάτι και σκεφτόμουν το όνειρό μου. Χωρίς να το θέλω, σηκώθηκα, τακτοποίησαν τις εκκρεμότητές μου, συγκέντρωσα ότι θυμόμουν στο ημερολόγιό μου και έκατσα στον υπολογιστή μου για να γράψω», λέει.
Και το γράψιμο δεν είχε σταματημό. Έγραφε και έγραφε, νιώθοντας κι εκείνη τεράστια αγωνία για το μέλλον των ηρώων της. Και κατάφερε έτσι να ολοκληρώσει το πρώτο μυθιστόρημα της πιο επιτυχημένης τετραλογίας με ήρωες βαμπίρ και βρικόλακες, του Twilight.
Έγινε λοιπόν στα 37 της το αντίπαλο δέος μιας άλλης νοικοκυράς που χάρη σ’ ένα βιβλίο είναι τώρα η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, της J. K. Rowling.
Αυτό που πρέπει να αναφερθεί πάντως είναι ότι η Meyer δεν είχε σκοπό να εκδώσει το βιβλίο της. Ξεκίνησε την προσπάθεια μετά από παρότρυνση της αδελφής της που ήταν και η μόνη που γνώριζε την ύπαρξη του μυθιστορήματος.
Από τα 15 αντίγραφα που έστειλε σε εκδοτικούς οίκους, οι πέντε δεν της απάντησαν καν, εννέα της αρνήθηκαν και μόλις ένας, ο Little Brown Company είπε το μεγάλο ναι. Το Νοέμβριο του 2003 λοιπόν υπογράφει συμβόλαιο 750.000 δολαρίων και στις 5 Οκτωβρίου 2005 το πρώτο της βιβλίο βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων.
Η επιτυχία είναι σαρωτική. Τον πρώτο μήνα της κυκλοφορίας του, το Twilight βρίσκεται στην πέμπτη θέση της best seller λίστας των New York Times. Το βιβλίο μεταφράζεται σε είκοσι γλώσσες και κυκλοφορεί σε 26 χώρες.
Σύντομα έρχονται και τα υπόλοιπα βιβλία της τετραλογίας, ενώ καταφθάνουν και οι προτάσεις για τη μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη. Εκεί γίνεται το μεγάλο μπαμ! Η ταινία γνωρίζει τεράστια επιτυχία και οι πρωταγωνιστές της, Ρόμπερτ Πάτινσον, Κρίστεν Στιούαρτ και Τέιλορ Λότνερ θεωρούνται τα ανεχόμενα αστέρια του Hollywood.
Όσο για τη Stephenie; Το 2007 μετακόμισε με τον σύζυγό της, που τον γνωρίζει από την τρυφερή ηλικία των 4 ετών, και τους τρεις γιους τους σε μια εντυπωσιακή βίλα, αξίας 819.000 δολαρίων, με πέντε κρεβατοκάμαρες, τρεις τουαλέτες κι έναν τεράστιο καναπέ στο σαλόνι, με κυρίαρχο στοιχείο στο εξωτερικό της τους κάκτους.
Η συγγραφέας του Twilight, του New Moon, του Eclipse και του Breaking Dawn απολαμβάνει την επιτυχία της και συνεχίζει τη συγγραφή βιβλίων. Το όνειρό εκείνο αποδείχθηκε τελικά ο πρώτος λαχνός του λαχείο.
forologiste.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου