Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Η Αστυνομία υπάλληλος των διοδίων!


Την Αστυνομία επιστρατεύει ο υπουργός Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας, προκειμένου να βάλει φρένο στους χιλιάδες οδηγούς, οι οποίοι αρνούνται να πληρώσουν διόδια. Με επιστολή που εστάλη πριν από λίγες μέρες από το αρχηγείο της Αστυνομίας στα αστυνομικά τμήματα όλης της χώρας, δίνεται εντολή οι αστυνομικοί να επιλαμβάνονται των περιστατικών άρνησης πληρωμής, να καταγράφουν τα στοιχεία των οδηγών και εν συνεχεία να τα στέλνουν στην κοινοπραξία που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο, προκειμένου να κινηθεί νομικά εναντίον τους.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση των Επιτροπών Πολιτών και Κατοίκων που αντιδρούν στην πληρωμή διοδίων, καθώς η Αστυνομία επί της ουσίας μεταβάλλεται σε υπάλληλο μιας ιδιωτικής εταιρείας, προκειμένου να τη διευκολύνει να αποκτήσει τα προσωπικά στοιχεία πολιτών.

Το κίνημα της άρνησης πληρωμής των διοδίων ξεκίνησε από την Πάτρα και γρήγορα επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα. Τα περισσότερα περιστατικά άρνησης καταβολής του αντιτίμου καταγράφονται, καθημερινά, στα διόδια των Αφιδνών. Υπολογίζεται ότι μόνο τον τελευταίο χρόνο από τα διόδια των Αφιδνών πέρασαν 600.000 Ι.Χ. (!) χωρίς να πληρώσουν.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου