Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Συγκλονιστικές μαρτυρίες από το Love Parade

Συγκλονιστικές μαρτυρίες από το Love Parade

Δραματικά αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους το απόγευμα του Σαββάτου στο δημοφιλές φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής Love Parade.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό δεκαεννιά άνθρωποι ξεψύχησαν και 340 τραυματίστηκαν πολλοί από τους οποίους είναι σοβαρά, όταν ποδοπατήθηκαν σε σήραγγα εισόδου στο χώρο διεξαγωγής του φεστιβάλ, όπου για άγνωστο λόγο επικράτησε πανικός.

Πληροφορίες των γερμανικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα θύματα ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου όταν οι αρχές του φεστιβάλ, που διεξάγεται στο Ντούισμπουργκ της Δυτικής Γερμανίας και κρατά όλη την ημέρα, επιχείρησαν να σταματήσουν όγκο χιλιάδων ανθρώπων που επιχειρούσαν να φθάσουν στο χώρο διεξαγωγής των συναυλιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τοπικοί αξιωματούχοι αποφάσισαν να μην δώσουν άμεσα εντολή μαζικής εκκένωσης του χώρου υπό το φόβο ότι θα ξεσπάσει μεγαλύτερος πανικός και έτσι οι συναυλίες συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα μετά το τραγικό ατύχημα.

Εν τω μεταξύ, σοβαρότατες καταγγελίες κατά των διοργανωτών διατυπώνουν αυτόπτες μάρτυρες την επομένη της τραγωδίας. «Ήμουν μέσα στο τούνελ γύρω στις 5. Υπήρχαν πολλά φράγματα και τα περάσματα ήταν παντού υπερβολικά στενά»,περιγράφει ο Αλέξις, 28 ετών

«Κορίτσια λιποθυμούσαν από την υπερβολική ζέστη. Ήταν τρελό. Οι αστυνομικοί στέκονταν στις σκάλες και τραβούσαν τον κόσμο για να τον βγάλουν έξω. Μερικοί προσπαθούσαν να σπάσουν τα φράγματα. Ήταν φοβερό- το απόλυτο χάος», προσθέτει ο νεαρός

«Είδα νεκρούς μέσα στη σήραγγα. Άλλοι ήταν ακόμη ζωντανοί αλλά αναίσθητοι, άλλοι έκλαιγαν», περιγράφει η 18χρονη Ανέκε Κιούπερς από τη Νέα Ζηλανδία. «Επειδή έχω εκπαιδευτεί για παροχή πρώτων βοηθειών, προσπάθησα να βοηθήσω. Ο κόσμος υπέφερε από αφυδάτωση, μερικοί ήταν μεθυσμένοι ή είχαν πάρει ναρκωτικά».

«Είναι τρελό. Η γιορτή συνεχίστηκε», διαμαρτυρήθηκε ο Λούπερτ, 31 ετών από το Ανόβερο, καθώς οι δημοτικές αρχές αποφάσισαν να μη διακόψουν τη γιορτή, προκειμένου να μην προκληθεί μεγαλύτερη αναταραχή.

Οι διοργανωτές υπολογίζουν ότι στο φεστιβάλ συμμετείχαν περίπου 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι.



madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου