Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

"Βοήθεια, σκοτώσανε τον Σωκράτη μου"

"Βοήθεια, σκοτώσανε τον Σωκράτη μου"

Η άγρια δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ο άτυχος δημοσιογράφος έπεσε νεκρός μέσα στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου ζούσε με τη σύζυγο και το δίχρονο αγοράκι τους. Σοκαρισμένοι οι γείτονες, δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί, ενώ αυτοί που κάτι είδαν ή άκουσαν κρατούν το στόμα τους ερμητικά κλειστό. Η «Espresso της Κυριακής» μίλησε με ανθρώπους που έζησαν από κοντά τη φρίκη (τα στοιχεία τους δεν δημοσιεύονται για ευνόητους λόγους). Την ημέρα της κηδείας του Σωκράτη Γκιόλια, η εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στην Ηλιούπολη γέμισε με κόσμο που έσπευσε να συμπαρασταθεί στην οικογένεια. Ανάμεσα στο πλήθος βρίσκονταν και κάποιοι που έζησαν τα γεγονότα από πολύ κοντά. Είναι λίγοι ωστόσο εκείνοι που μπορούν να αισθανθούν στο απειροελάχιστο αυτό που ένιωσε η σύζυγος του δημοσιογράφου, όταν τον είδε νεκρό κάτω από το διαμέρισμά τους.

«Καμία λέξη δεν μπορεί να περιγράψει το δράμα, τη φρίκη» λέει ο αυτόπτης μάρτυρας και περιγράφει τα όσα έζησε: «Πεταχτήκαμε στον ύπνο μας από τους πυροβολισμούς. Μέχρι να καταλάβουμε τι είχε συμβεί, ένα γυναικείο ουρλιαχτό διαπέρασε το κορμί μας σαν ηλεκτρικό ρεύμα. Ακόμα έρχεται στα αφτιά μου και δακρύζω» λέει.

«Από ό,τι κατάλαβα, η Αδαμαντία ανησύχησε όταν κάποιος τους χτύπησε το κουδούνι μέσα στη νύχτα. Δεν ξέρω αν πρώτα βγήκε στο μπαλκόνι και ακούγοντας τους πυροβολισμούς κατέβηκε στην είσοδο ή ακολουθούσε τον άντρα της από την αρχή. Το μόνο σίγουρο είναι πως τον είδε να ξεψυχά» λέει άλλος αυτόπτης μάρτυρας και ένας λυγμός πνίγει σαν κόμπος τη φωνή του. «Ηρθε μέχρι την πόρτα μου και γρατζουνούσε με τα νύχια της να της ανοίξω. “Βοήθεια, σκοτώσανε τον Σωκράτη μου” ούρλιαζε. Οι δυνάμεις της άρχισαν να την εγκαταλείπουν. Μόλις άνοιξα την πόρτα, ήταν σχεδόν ημιλιπόθυμη. Σερνόταν. Δεν καταλάβαινα τι έλεγε. Κατέβηκα κάτω. Μετά, δεν θυμάμαι τη συνέχεια. Υπάρχει κενό. Το σοκ ήταν μεγάλο, δεν πίστευα στα μάτια μου. Το μόνο που έχει μείνει σαν εικόνα στο μυαλό μου είναι πως η Αδαμαντία είχε αγκαλιάσει το άψυχο κορμί του Σωκράτη και έκλαιγε γοερά επάνω του. Ο,τι και να σας πω είναι λίγο».

Οπως τόνισαν οι αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες, οι δολοφόνοι ήταν κρυμμένοι στην είσοδο και άρχισαν να πυροβολούν τον δημοσιογράφο πριν εκείνος προλάβει να ανοίξει την πόρτα. «Μπήκαν μέσα στην πολυκατοικία. Κάτω από τα σπίτια μας. Ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός. Τρελαθήκαμε από τον φόβο. Εχουμε υποστεί σοκ. Πόσω μάλλον η γυναίκα του!».


madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου