Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Με το ένα πόδι στους ομίλους η ΑΕΚ

Την ποιοτική της ανωτερότητα από την Νταντί Γιουνάιτεντ πιστοποίησε στο Τάνανταϊς Παρκ το βράδυ της Πέμπτης (19/8) η ΑΕΚ. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, επικράτησε εύκολα 1-0 της αντίστοιχης του Πίτερ Χιούστον στη Σκωτία και βρίσκεται πλέον με το ένα πόδι στους ομίλους του Europa League. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος του αγώνα ο Ράφικ Τζιμπούρ, στο 11`. Ο Ντιόπ πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του με την φανέλα της ΑΕΚ, αγωνιζόμενος ως αλλαγή από το 81`. Ο Δικέφαλος θα έχει την δυνατότητα στις 26/8 να εξασφαλίσει το εισιτήριο του για τους ομίλους της διοργάνωσης, στον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ.

Η καλύτερη αρχή
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την ΑΕΚ, η οποία κατάφερε μόλις στο 11` να ανοίξει το σκορ. Μετά από ωραία συνεργασία του Λαγού με τον Σκόκο, ο αργεντινός μέσος έκανε την παράλληλη σέντρα χαμηλά, ο Τζιμπούρ βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με κοντινό πλασέ δεν άφησε περιθώρια στον Πέρνις, κάνοντας το 1-0.

Υποτονική συνέχεια
Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού του αγώνα, διατηρώντας εύκολα τους γηπεδούχους μακριά από την εστία του Σάχα. Από τηγν άλλη πλευρά, οι σκωτσέζοι προσπαθούσαν με ανορθόδοξους τρόπους και με στημένες φάσεις να απειλήσουν την ελληνική ομάδα.

Από στημένη φάση, άλλωστε, προήλθε η καλύτερη στιγμή της Νταντί στο πρώτο μέρος. Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 23`, ο Κένεθ έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σάχα.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση μέχρι την συμπλήρωση των 45`, η οποία βρήκε τον Δικέφαλο να προηγείται με 1-0.

Πίεση η Νταντί, ευκαιρίες η ΑΕΚ
Η Νταντί ξεκίνησε... αγριεμένη το δεύτερο μέρος, πιέζοντας ψηλά τους παίκτες της Ενωσης. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα εύκολα λάθη της ομάδας του Μπάγεβιτς στον χώρο της μεσαίας γραμμής, μεταφέροντας το παιχνίδι στα καρέ του Σάχα.

Παρόλα αυτά, ο Δικέφαλος όχι μόνο δεν κινδύνευσε σοβαρά, αλλά κατάφερε να δημιουργήσει και δύο καλές στιγμές, με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο (49`, 56`).

Επεσε ο ρυθμός, κράτησε τη νίκη
Στην συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να παρουσιάσουν κάτι καλό στον αγωνιστικό χώρο. Σταδιακά, οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την χαλάρωση της ΑΕΚ και ανέβασαν την πίεση τους.

Λίγο έλειψε η ελληνική ομάδα να πληρώσει τα λάθη της στο 83`, όταν ο Ντέιλι έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία της Νταντί στον αγώνα. Μετά από σύγχυση στην άμυνα της Ενωσης, ο Ντέιλι έγινε κάτοχος της μπάλας και βρέθηκε τετ α τετ με τον Σάχα, αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο.

Η ΑΕΚ, αν και κινδύνευσε, κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της 1-0 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, πανηγυρίζοντας την νίκη που της δίνει σαφές προβάδισμα για πρόκριση στους ομίλους του Europa League.



sport.gr


Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=71823#ixzz0x8LKPBZb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου