Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Πήρε αυτό που ήθελε και ελπίζει

Τη νίκη με μηδέν παθητικό είχε ζητήσει ο Παύλος Δερμιτζάκης και οι παίκτες έκαναν πραγματικότητα την επιθυμία του. Με γκολ του Βιεϊρίνια ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 της Φενερμπαχτσέ στην κατάμεστη Τούμπα και έχοντας αποκτήσει πλέον το προβάδισμα θα παλέψει για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League στο Σουκρού Σαράτσογλου την επόμενη Πέμπτη (26/8). Οι θεσσαλονικείς στο α' ημίχρονο ήταν καλύτεροι και θα μπορούσαν να έχουν πετύχουν κι άλλο τέρμα, ενώ στην επανάληψη έμειναν με δέκα παίκτες (αποβλήθηκε ο Βιτόλο), αλλά άντεξαν στην πίεση των τούρκων. Εσπασαν καρδιές στις καθυστερήσεις, με τις δύο ομάδες να χάνουν από μία σπουδαία ευκαιρία και τον Κρέσιτς να γίνεται ήρωας.

Εβαλε φωτιά ο Βιεϊρίνια
Το καλό πρώτο ημίχρονο που έκανε και με τον Αγιαξ επανάλαβε ο ΠΑΟΚ, στριμώχνοντας την Φενερμπαχτσέ από την αρχή του αγώνα. Με την πίεση να ξεκινάει από ψηλά, εγκλώβισε τους τούρκους που δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν και κλέβοντας μπάλες έβγαινε στην επίθεση, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ. Κάτι που τελικά κατάφερε με τον Βιεϊρίνια στο 19', όταν ο πορτογάλος με δυνατό μονοκόμματο νίκησε τον Ντεμιρέλ και έβαλε φωτιά στην Τούμπα.

Μπορούσε και δεύτερο
Με την ορμή του κόσμου και τον ενθουσιασμό του γκολ, ο Δικέφαλος έφερε τo παιχνίδια στα μέτρα του και με ανάπτυξη κυρίως από τα αριστερά με Λίνο-Βιεϊρίνια δημιούργησε τρεις καλές ευκαιρίες. Από μία οι Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης και αποκορύφωμα αυτή του Μουσλίμοβιτς στο 45', όταν οι τούρκοι έδιωξαν πάνω από την γραμμή.

Αμυντικά, ο ΠΑΟΚ ήταν καλά στημένος, δεν άφησε κενούς χώρους και με εξαίρεση ένα καλό σουτ του Σάντος δεν απειλήθηκε. Σημαντικό ρόλο σ' αυτό έπαιξε το γεγονός ότι διατηρούσε την μπάλα στην κατοχή του, με χαρακτηριστικό το 62-38 κατοχής, που καταγράφηκε γύρω στο 40' του ημιχρόνου.

Δυνατά οι τούρκοι, κόκκινη ο Βιτόλο
Μουδιασμένος μπήκε στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Κοτσαμάν μεταφέροντας το παιχνίδι προς την περιοχή των γηπεδούχων. Κι ενώ οι ασπρόμαυροι έδειχναν να ισορροπούν μετά από δύο καλές στιγμές με απευθείας εκτελέσεις φάουλ των τούρκων, ο Βιτόλο δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε στο 57', δυσχεραίνοντας το έργο των συμπαικτών του.

Εχοντας πλέον τον αριθμητικό πλεονέκτημα, η Φενερμπαχτσέ κυριάρχησε, με τους παίκτες του Δερμιτζάκη να κλείνονται γύρω από την περιοχή του Κρέσιτς, προσπαθώντας να διαφυλάξουν το προβάδισμά τους. Η κατοχή ήταν πλέον συντριπτικά υπέρ των τούρκων (70-30), χωρίς πάντως να μπορούν να διασπάσουν την σκληροτράχηλη αμυντική διάταξη του ΠΑΟΚ.

Ηρωας Κρέσιτς, μοιραίος Παπάζογλου
Στα τελευταία λεπτά έσπασαν καρδιές, αφού ο Παπάζογλου στο 90' έχασε μία ευκαιρία από αυτές που λέμε ότι δεν χάνονται, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Κρέσιτς κράτησε ανέπαφη την εστία του σε τετ α τετ του Τοπούζ. Μία απόκρουσε που χάρισε στον ΠΟΑΚ τη νίκη, δίνοντας του μικρό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς.

sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου