Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Δεν είχε συνέχεια...

Ισόπαλος χωρίς τέρματα (0-0) αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια στο Καραϊσκάκη το βράδυ της Τετάρτης (18/8). Μπορεί λίγες μέρες νωρίτερα οι ερυθρόλευκοι να σκόρπισαν την Ρόμα των μεγάλων αστέρων, αλλά σήμερα δεν κατάφεραν να δώσουν συνέχεια στις καλές τους εμφανίσεις. Με εξαίρεση την έναρξη των δύο ημιχρόνων, που έδειξαν διάθεση, οι παίκτες του Βαλβέρδε έδειξαν αδυναμία στον δημιουργικό τομέα, ωστόσο δεν αντιμετώπισαν προβλήματα στον αμυντικό. Για ακόμα ένα παιχνίδι ξεχώρισε ο Φετφατζίδης, που χειροκροτήθηκε από τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο, ενώ για ένα ημίχρονο αγωνίστηκε κι ο Ντιόγκο, για τον οποίο δεν έχει ξεκαθαρίσει το μέλλον του.

Με σύστημα 4-1-4-1, ο Βαλβέρδε επέλεξε τον Πάρντο για τη θέση του τερματοφύλακα, τον Γκαλίτσιο δεξιά, τον Ραούλ Μπράβο αριστερά και τους Μέλμπεργκ, Αβραάμ στο κέντρο της άμυνας. Ο Ντουντού έπαιξε σε ρόλο κόφτη, οι Ρόμενταλ, Φετφατζίδης, Γιάννης Παπαδόπουλος και Σοϊλέδης από δεξιά προς αριστερά κι ο Μήτρογλου μοναδικός προωθημένος.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά στο πρώτο 20λεπτο, διάστημα στο οποίο παρουσίασε τα στοιχεία που ζητάει ο Βαλβέρδε. Με πίεση από ψηλά και καλή κυκλοφορία, οι ερυθρόλευκοι απείλησαν σε τρεις περιπτώσεις, με τον Ρόμενταλ να είναι πρωταγωνιστής στις δύο. Ο δανός στο 5' αστόχησε από καλή θέση, ο Μήτρογλου στο 12΄ νικήθηκε από τον Μουνίθ, ενώ ο Φετφατζίδης στο 20', μετά από ωραίο γύρισμα του Ρόμενταλ σούταρε άουτ από ευνοϊκή θέση.

Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός... έκατσε και η Ντεπορτίβο ανέλαβε την κυκλοφορία, χωρίς πάντως να δημιούργησε προβλήματα στον Πάρντο, που παρέμενε απλός θεατής. Στο 34' ο Φετφατζίδης, που με τις ενέργειές του κέρδισε πάλι το χειροκρότημα, είχε ένα καλό σουτ στην αγκαλιά του Μουνίθ, ενώ το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Μήτρογλου να χάνει ακόμα μία καλή ευκαιρία στο τελευταίο λεπτό.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Βαλβέρδε προχώρησε σε πέντε αλλαγές κι ο Ολυμπιακός μπήκε ορεξάτος, όπως και στο α' ημίχρνο. Ο Ντιόγκο άγγιξε το γκολ στο 48', αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ κι ο Οσκαρ αστόχησε από καλή θέση δέκα λεπτά αργότερα. Από εκείνο το σημείο όμως ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους ερυθρολεύκους να μην μπορούν να βρουν διαδρόμους, αλλά και τους ισπανούς να μην φτάνουν στην περιοχή του Πάρντο.

Παρά την είσοδο των Ριέρα και Ιμπαγάσα, η εικόνα των ερυθρολεύκων δεν βελτιώθηκε. Ναι μεν είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά με εξαίρεση δύο καλά σουτ, ένα του Κατσικογιάννη κι ένα του Ριέρα, επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή των ισπανών δεν δημιούργησαν. Πλησιάζοντας το τελευταίο σφύριγμα, ο ρυθμός έπεσε ακόμα περισσότερο και οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς γκολ, σ' ένα φιλικό παιχνίδι που γρήγορα θα ξεχαστεί.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος (46' Μοδέστο), Μπράβο (61' Χολέμπας), Γκαλίτσιος (61' Τοροσίδης), Γιάννης Παπαδόπουλος (46' Κατσικογιάννης), Φετφατζίδης (61' Ριέρα), Ρόμενταλ (46' Ιμπαγάσα), Σοϊλέδης (46' Ζαϊρί), Ντουντού (46' Οσκαρ), Μήτρογλου (46' Ντιόγκο).

Λα Κορούνια (Μιγκέλ Λοτίνα): Μουνίθ, Ρούμπεν, Λόπο, Ρίκι (69' Αντριάν), Σαούλ (76' Ροντρίγκεζ), Λαουρέ, Αντόνιο Τόμας, Γουαρδάδο, Σολότο, Ντομίνγκεζ (84' Βαλερόν), Πέρεζ (76' Ντεσμαρέ).


sport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου