Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Έξω από τα δόντια” μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας: “ “Τα λεφτά πηγαίνουν στις τράπεζες και όχι στον Ελληνικό λαό

Τα αυτονόητα είπε ο Σλοβάκος υπουργός!

“Έξω από τα δόντια” μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας για την ευρωπαϊκή βοήθεια που λαμβάνει η χώρα μας, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η Σλοβακία αρνείται να βοηθήσει την Ελλάδα. Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Μίκουλας Ντζουρίντα υποστήριξε πως η βοήθεια προς την Ελλάδα, δεν είναι τίποτα άλλο από ένας “ευφημισμός”. “ Η βοήθεια προς την Ελλάδα είναι ένας ευφημισμός.

Πρόκειται για τη διάσωση των κερδών των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών εμπορικών τραπεζών. Αυτά τα χρήματα ρέουν προς τα πιο αδύνατα κοινωνικά στρώματα στην Ελλάδα; Ρέουν προς τις ευρωπαϊκές ιδιωτικές εμπορικές τράπεζες”, είπε ο σλοβάκος υπουργός.

Πρόκειται στην πραγματικότητα, όπως είπε, για μια “ αλληλεγγύη των ανθρώπων που εργάζονται τίμια και πληρώνουν φόρους, προς τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες, για να μπορέσουν αυτές να συνεχίσουν να συμπεριφέρονται με ανεύθυνο τρόπο”.

Το κοινοβούλιο της Σλοβακίας, η οποία είναι το πιο πρόσφατο και το πιο φτωχό μέλος της ζώνης του ευρώ, αρνήθηκε τον Αύγουστο, το πράσινο φως για τη συμμετοχή της Σλοβακίας στο δάνειο των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ για χρονικό διάστημα τριών ετών που χορηγείται στην Ελλάδα.Η Μπρατισλάβα όμως δέχτηκε αμέσως μετά τα πυρά της κριτικής από τις ευρωπαϊκές αρχές, οι οποίες την κατηγόρησαν για “ έλλειψη αλληλεγγύης

http://filologos10.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου