Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Παραδόθηκε η φρεγάτα Αιγαίο (F-460)



Σύμφωνα με δελτίο τύπου των ναυπηγείων Σκαραμαγκά,σήμερα Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010 παραδόθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό η φρεγάτα τύπου “S” «ΑΙΓΑΙΟ» σε τελετή που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Ναυπηγείων Α.Ε.

Η Φρεγάτα «ΑΙΓΑΙΟ» είναι η τελευταία από έξι φρεγάτες τύπου “S” που εκσυγχρονίζονται μεσω του γνωστού προγράμματος Εκσυγχρονισμού Μέσης Ζωής για το Πολεμικό Ναυτικό και μετά απο τις εκτεταμένες και απαιτητικές δοκιμές εν πλω στις οποίες υποβλήθηκε, είναι έτοιμη να ενταχθεί πάλι στις δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι εργασίες εκσυγχρονισμού προέβλεπαν την ανανέωση των συστημάτων οπλικών αισθητήρων, τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων επικοινωνίας και πλοήγησης καθώς και την αντικατάσταση του συστήματος πρόωσης, παρακολούθησης και ελέγχου (IPMS) και ορισμένες άλλες εργασίες πλατφόρμας.

Την τελετή παρακολούθησαν ο Αντιναύαρχος Γ. Δημητριάδης, Αρχηγός Στόλου, ο κ. Α. Τενεκούδης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΓΔΑΕΕ, ο Διοικητής Φρεγατών, Αρχιπλοίαρχος Θ. Χρηστίδης και ο Επίτιμος Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Ι. Καραϊσκος. Παραβρέθηκαν επίσης ο κ. Ι. Χαραλαμπόπουλος, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΠΑ.ΣΟ.Κ, ο κ. Μ. Παπαδόπουλος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ, ο κ. Ν. Βρεττός, Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η σύμβαση για τις Φρεγάτες τύπου “S” κατακυρώθηκε στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά το 2003 και η πρώτη εκσυγχρονισμένη φρεγάτα ("Κουντουριώτης")παραδόθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό το Σεπτέμβριο του 2006.


http://www.enkripto.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου