Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΧΑΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


Τα χέρια ψηλά σηκώνουν τα τουριστικά γραφεία μετά την κατάληψη πέντε πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά από μέλη του ΠΑΜΕ, καθώς 22 δρομολόγια για τις Κυκλάδες έχουν ακυρωθεί, και τους ταξιδιώτες να υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία, ακυρώνοντας ή αναβάλλοντας τις ολιγοήμερες διακοπές τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν ακυρωθεί και ορισμένα από τα δρομολόγια μακρινών προορισμών, όπως για Χίο, Μυτιλήνη και Κρήτη.

Τα ταξιδιωτικά πρακτορεία σε ανακοίνωση τους αναφέρουν ότι πια βρίσκονται σε απόγνωση καθώς έχουν τιναχθεί στον αέρα τα τουριστικά πακέτα, καλώντας την πολιτεία να δράσει, για να προστατεύσει “τους εργαζομένους των τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων που προσπαθούν κάτω από δύσκολες οικονομικά συνθήκες να κερδίσουν τα προς το ζήν”.

Επιπλέον, η Hatta αναφέρει πως θα υποστούν κυρώσεις για την μη πραγματοποίηση των τουριστικών πακέτων, από την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Στα λιμάνια, δεν έλειψαν και οι εντάσεις ανάμεσα στους καταληψίες του ΠΑΜΕ και τους εργαζόμενους στην ΠΝΟ, οι οποίοι επιθυμούν να επιστρέψουν στην εργασία τους, δεδομένου ότι η Ομοσπονδία δεν συμμετέχει στην πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ.

Τον “χορό” των διαμαρτυριών έχουν μπει και οι τουρίστες, οι οποίοι αναβάλλουν ή ακυρώνουν τα εισιτήρια τους, ζητώντας τα χρήματα τους πίσω.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη (23/6) το Πρωτοδικείο Πειραιά κήρυξε παράνομη και καταχρηστική την κατάληψη του λιμανιού, όμως τα μέλη του ΠΑΜΕ διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να φύγουν μέχρι την προγραμματισμένη ώρα αποχώρησης που είναι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

πηγη www.cosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου