Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Σπανούλης: Στόχος το μετάλλιο

Ο Βασίλης Σπανούλης υπογράμμισε ότι η Εθνική πάει για μεγάλα... πράγματα στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας: "Στόχος μας είναι η τετράδα, ένα μετάλλιο. Δεν φοβόμαστε να το πούμε, ούτε κρυβόμαστε», τόνισε ο Λαρισαίος γκαρντ, που δεν σκέφτηκε στιγμή να απέχει από τις υποχρεώσεις της Εθνικής. «Είναι τιμή για μένα να φοράω τη φανέλα με το εθνόσημο", δήλωσε χαρακτηριστικά.



Οι παίκτες της Εθνικής επιστρέφουν στην Αθηνα, ύστερα από την προετοιμασία στο Καρπενήσι, και θα ξαναρχίσουν τη δουλειά ύστερα από το ρεπό της Δευτέρας (26/7).

"Μπήκαμε λίγο δυνατά στην προετοιμασία σε σχέση με πέρυσι, αλλά είναι κάτι λογικό, αφού έχουμε λιγότερο χρόνο μπροστά μας σε σχέση με πέρυσι. Το θετικό είναι ότι γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον πολύ καλά, όπως και το ότι γνωρίζουμε πλέον και τη φιλοσοφία του προπονητή, καθώς συνεργαζόμαστε για δεύτερο χρόνο. Ξέρουμε τι θέλει, τι σκέφτεται, τι ζητά από τον καθένα από εμάς, οπότε όλα γίνονται πιο εύκολα".

-Σε σχέση με πέρυσι όταν η Εθνική έφτασε στο χάλκινο μετάλλιο, υπάρχουν και... ενισχύσεις.

"Υπάρχει μεγαλύτερη ποιότητα με τις προσθήκες τόσο του Δημήτρη (σ.σ. Διαμαντίδη), όπως και του Κώστα (σ.σ. Τσαρτσαρή) που είναι μαζί μας και πάλι. Είναι σίγουρα ένα μεγάλο συν. Και δουλεύουμε όλοι μαζί, για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στην Τουρκία".

-Οι στόχοι της Εθνικής Ομάδας ποιοι είναι φέτος, μιλώντας για ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;

"Στόχος μας είναι η τετράδα, ένα μετάλλιο. Αυτός είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος μας. Ξεκινώντας ξέρουμε ότι θα πρέπει να δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν θέλουμε όμως ούτε να φοβόμαστε να το πούμε, ούτε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Δεν πρέπει να φοβόμαστε να πούμε την αλήθεια, ότι έχουμε ψηλούς στόχους. Το έχουμε δείξει και στο παρελθόν ότι η Ελλάδα ανήκει στις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Θέλουμε να κάνουμε περήφανους όλους τους Έλληνες και να αναδείξουμε την Ελλάδα για ακόμη μία φορά".

-Για σένα είναι η έβδομη συνεχόμενη χρονιά στην Εθνική Ανδρών, το έβδομο συνεχόμενο καλοκαίρι με προετοιμασία και αγώνες. Σκέφτηκες έστω μία φορά να πεις "δεν θέλω να πάω, θέλω να ξεκουραστώ";

"Όχι... Ούτε μια στιγμή... Είμαι περήφανος που αγωνίζομαι με τη φανέλα της Εθνικής, είναι τιμή για μένα να φοράω τη φανέλα με το εθνόσημο και είναι σημαντικό το γεγονός ότι μαζί με τα άλλα παιδιά μπορούμε να δώσουμε λίγη χαρά στον κόσμο. Αυτό για μένα δεν ανταλλάσσεται και με γεμίζει ικανοποίηση. Θέλουμε να είμαστε εδώ".

sport.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου